sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Missä menet unelma?

Kun blogin nimi on Kohti suurta unelmaa, tarkoittaa se sitä, että aina välillä pitää höpistä jotain unelmistakin. Selvää tietysti on, että unelmilla on tapana muuttua ajan myötä, mutta varmasti yhtä selvää on, että unelmista luopuminen on pahimman luokan itsepetosta. Ihminen voi olla ajoittain pahastikin hukassa ajatustensa kanssa ja oikeaa suuntaa voi olla vaikeaa hahmottaa, varsinkin kun ympäröivä maailma muuttuu jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla. Unelmat ovat kuitenkin usein varsin pysyviä ja niistä on hyvä ottaa suuntaa, kun kompassin neula pyörii kuin pikkulapsen pää ruokapöydässä.

Tämän blogin otsikkohan oli aivan aluksi Oma yritys - Kohti suurta unelmaa ja se on muuttunut matkan varrella nykyiseen muotoonsa. Vaikka oma yritys on tippunut nimestä pois, ei se silti tarkoita sitä, että tuo unelma olisi hiipunut jonnekin. Unelman kohdalla vaan on ainakin toistaiseksi ollut niin vaikea todeta, että hep! Tuo on nyt oikea suunta, jota kohti pitää lähteä kompastellen juoksemaan. Osittain tilanne voi tietysti olla kuten Leevi and The Leavingsin laulussa: "Ehkä saha oli tylsä, kenties höylä liian terävä...". Ehkä olen hieman liian analyyttinen luonne ja mietin sellaisiakin asioita, joita ei vielä pitäisi miettiä ollenkaan, vaan vasta sitten kun ne ovat yllättäneet miehen takapuoli paljaana.

Sosiaalisessa mediassa törmää aika usein latteita elämän viisauksia suoltaviin sivustoihin. Ehkä yleisimmät viisaudet liittyvät siihen, että katua pitäisi vain tekemättä jätettyjä asioita. En tiedä mitä asiasta ajattelee esimerkiksi oikein perusteellisen konkurssin tehnyt yrittäjä, mutta kyllä itse olen taipuvainen ajattelemaan samalla tavalla. Vanhana eläkeläisbingossa voi sitten ainakin sanoa, että minä sentään elin ja yritin niin kovaa, ettei katkeruus saanut kiinni!

Kun unelmaan omasta yrityksestä yhdistetään unelma Suomessa valmistetun tuotteen saatavuudesta ollaan välillä veikeiden kiemuroiden keskellä. Tiedän aivan tarkalleen mitä unelmaltani haluan. En vaan ole vielä ihan varma miten siihen päästään. Kaikki viisaat ja muuten kovat tyypit: otan mielelläni neuvoja vastaan...

Alunperin unelmistani kerroin tässä kirjoituksessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...