perjantai 30. joulukuuta 2016

Valmistettu Suomessa - Lista kotimaisista naistenvaatteista

Valmistettu Suomessa -listaPaljon puhutaan siitä, että pitäisi suosia kotimaisia tuotteita (tai siis ainakin minä puhun), jotta työllistettäisiin suomalaisia ihmisiä. Ulkomaalaisten tuotteiden tulvassa ei ole vaan kovin helppoa löytää sitä kotimaista tuotetta ja toisaalta usein jo pelkkä mielikuva jonkin asteisesta suomalaisuudesta saa riittää paremman puutteessa. Tuntuu, että kotimaisen tuotteen löytämiseksi ja ostamiseksi täytyy aina nähdä erikseen vaivaa. Yritän hieman helpottaa omalta osaltani tätä tuskaa niiden osalta, jotka haluaisivat suosia kotimaisia valmistajia ja toisaalta olisi mukava pystyä kannustamaan myös muita siirtymään kotimaisten tuotteiden ostajiksi. Niinpä aloitan listaamaan Suomessa tuotteensa valmistavia yrityksiä kategorioittain. Aloitetaan naistenvaatteista. Niistä kun yleisesti tiedän kaikkein vähiten.

Alle on koottu aakkosjärjestykseen lista vaatemerkeistä, joiden tuotteet ovat ainakin pääosin valmistettu Suomessa. Olen pyrkinyt laittamaan linkit johtamaan mahdollisimman lähelle itse tuotteita ja yritän myös pitää linkit ajantasalla. Jos kuitenkin huomaat, että linkkien taakse sopisi nykyistä paremmin joku muu osoite, niin laitapa viestiä. Otan myös erittäin mielelläni vastaan ehdotuksia listalle lisättävistä vaatemerkeistä ja valmistajista. Tiedän nimittäin, että tässä ei ole läheskään kaikki Suomessa naisten vaatteita valmistavat yritykset, vaan pieniä valmistajia ja suunnittelijoita on maa pullollaan.

Lista päivittyy jatkossa säännöllisemmin osoitteessa:

Maammekaupan blogi - Lista kotimaisista naistenvaatevalmistajista

Nauttikaa kotimaisista vaatteista!

Ar by Anna Ruohonen, Helsinki (hameet, housut, mekot, paidat)

Anna Ruohosen tyyli noudattaa perinteistä suomalaista suunnittelua: muodot ovat arkkitehtonisia, leikkaukset harkittuja ja yksinkertaisuus tarkoituksenmukaista. Ruohosen vaatteita ei ole tehty yhtä sesonkia varten, vaan hän toivoo niiden kestävän aikaa ja tuottavan iloa kantajalleen pitkään. AR by ANNA RUOHONEN -valmisvaatemallisto tehdään lokaalisti kokonaan Suomessa, materiaaleista tuotteiksi.

ArcticQueen®, Ivalo (liivit, mekot, paidat, ponchot, takit, tunikat, viitat)

ArcticQueen® on kunnianosoitus pohjoisen naisille. Se on hoitavaa luonnonmateriaalia: villaa, silkkiä, pellavaa ja puuvillaa. Asuja ja asusteita, jotka ovat armollisia ja näyttäviä. Tuotteet on valmistettu Ivalossa.

Aurora Collection, Helsinki (juhlapuvut)

Aurora -juhlapukumalliston kaikki puvut ovat Aurora Raiskisen suunnittelemia ja ne valmistetaan kotimaisena työnä Helsingin Töölössä. Mallistosta löytyy kymmenen erilaista pukumallia, jotka soveltuvat sekä morsiuspuvuksi että juhla- tai iltapuvuksi. 

Aurora Sofia, Helsinki (mekot)

Aurora Sofia on uusi suomalainen vaatemerkki, jonka kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa luonnollisista materiaaleista.

Biancaneve, Tampere (housut, legginsit, paidat, shortsit, takit, topit)

Biancaneve valmistaa tyylikkäitä design-urheiluvaatteita, joissa jokainen nainen tuntee olonsa itsevarmaksi salilla ja sen ulkpuolella.

Boutique Heeben, Turku (hameet, housut, jakut, liivit, mekot, takit, tunikat)

Boutique Heeben on hurmaavan värikäs 35 -vuotias vaateliike, jonka kaikki tuotteet Eija Kuunjoki suunnittelee, värjää ja leikkaa puuvillasta, pellavasta tai hampusta. Kaikki Heebenit myös ommellaan Turussa. Boutiquen Heebenin tuotteille on myönnetty avainlippumerkki merkiksi korkeasta suomalaisesta laadusta.

Buffo-asut, Kuopio (housut, paidat, tunikat)

Buffo-asut suunnittelee, valmistaa ja myy iloisen mielen
trikooneulosvaatteita kaikein ikäisille ja -kokoisille asiakkaan toiveiden ja
mittojen mukaan. Mallistossa on myös helposti puettavat asut esim pyörätuolia

käyttäville. Materiaalit tilataan Suomesta ja Euroopasta.

by itu, Sastamala (ponchot)

Avainlipputuotteita, jotka syntyvät rakkaudesta tehdä käsillä kaunista ja kotimaista.

Carla Country Cottage, Tuusula (hameet, mekot, neuleet, viitat)

Carla Country Cottage -mallisto on wanhan ajan tunnelmaa, menneen ajan nostalgiaa, pehmeiden värien, pienten yksityiskohtien ja kirjailun lumoa sekä vaatimattomuuden suloisuutta.

Dama Design, Turku (jakut, mekot, puserot, tunikat)

Laadukkaista luonnonmateriaaleista valmistetut vaatteet aikuisille naisille, jotka arvostavat kotimaista valmistusta, kestävää kehitystä ja yksilöllisyyttä. Suunnittelu, kaavoitus, sarjonta, leikkuu ja ompelu tapahtuvat kaikki Turussa, ekologisesti ilman pitkiä kuljetusmatkoja.

Design Anu Pylsy, Joutsa  (hameet, housut, mekot, paidat, ponchot)

Design Pylsyn korkealaatuiset tuotteet syntyvät Keski-Suomessa Joutsassa, vanhalla kyläkoululla. Pitkän linjan käsityöyrityksen koko tuotannolle on myönnetty Avainlippu-tunnus osoituksena suomalaisesta työstä ja osaamisesta. Design Pylsyn kädenjälki on tyylikäs ja ajaton, mikä takaa tuotteille pitkän käyttöiän.


Eila Helen, Kokkola  (jakut, mekot)

Kokkolassa jo 35 vuotta toiminut naistenvaatevalmistaja.

ElinaWee, Uusikaupunki (hameet, housut, mekot, paidat, tunikat)

Iloisia vaatteita aikuisille ja lapsille. Ja vähän jotain muutakin pientä. Ompelee pääasiassa tilauksesta, mutta joitakin satunnaisia valmiitakin ompeluksia on myynnissä.

Ellunhuopa, Nilsiä (liivit, viitat)

Ellunhuopa on vuonna 2011 perustettu yritys, joka valmistaa tuotteensa alusta lähtien käyttäen erilaisia valmistustekniikoita. Huopatuotteet on tehty suomalaisen kehräämön villasta ja ne ovat kaikki uniikkikappaleita. 

Emmalotta Design, Kokkola (hameet, mekot, paidat)

Emmalotta Design on Kokkolassa sijaitseva vaatetusalan yritys, joka on perustettu syksyllä 2005. Kaikki vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Kokkolassa.

ErgoMode, Outokumpu (pyörätuolivaatteet)

ErgoModen erityismitoitettu pyörätuolivaatemallisto sisältää helppokäyttöisiä vaatteita kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin ja sääolosuhteisiin. Laadukkaat ja trendikkäät pyörätuolivaatteet suunnitellaan erityisellä huolella vastaamaan pyörätuolinkäytön vaatimuksia. ErgoMode on rekisteröity tuotemerkki ja suomalainen Avainlippu-tuote.

Excuse My BonBon, Kuopio (hameet, jakut, mekot, puserot, takit, tunikat)

Excuse My BonBon -mallisto on tehty naisille, jotka eivät suotta pyytele anteeksi olemassaoloaan vaan elävät täysillä elämällä herkutellen.

FinnLea, Toijala (hameet, housut, huivi-, pallo- ja puseroviitat, tunikat)

Laadukkaita kotimaisia avainlipputuotteita. FinnLea on valmistanut omaa vaatemallistoa vuodesta 1994. Yrityksen ajatusmaailman mukaan tuotteen on oltava käyttäjälleen pitkäikäinen ja mieleinen. Siinä tulee näkyä laatu, kotimaisuus ja hyvä mitoitus.

Harajuku, Kemi (hameet, housut, keepit, mekot, takit)

Harajuku on kemiläinen yritys, jonka nimen takaa löytyy laadukkaita kotimaisia vaatteita suunnitteleva ja käsityönä valmistava ompelijatar.

Hellapuu, Rauma (mekot, paidat, tunikat)

Hellapuu on iloinen brändi, joka tuottaa asiakkaille kivijalkapuodissaan luomua ja kotimaisuutta suosien iloisia ja turvallisia vaatteita sekä pientuotteita aikuisille ja lapsille. Suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa keskitytään linjakkuuteen sekä aitoon mukavuuteen. Pääosassa on kotimainen kuosisuunnittelu yhdessä kotimaisen valmistamisen kanssa.

Iloinen Kettuliini, Kiiminki (mekot, paidat)

ILOinen KettuLiini on pieni Koti- ja verkkokauppa, jonka kaikki vaatteet suunnitellaan ja ommellaan itse. Kankaiden kuosikuvat ovat Leena Renkon ja Annika Nykäsen suunnittelemia.

ILONA rantasalmi, Rantasalmi (mekot, tunikat)

Mukavia, värikkäitä, rentoja ja ennen kaikkea kestäviä vaatteita Rantasalmelta Etelä-Savosta. Kaikki tuotteet valmistetaan yrityksen omassa pienessä ompelimossa.

IvanaHelsinki, Helsinki (neulemekot, neulepaidat)

Taiteilija Paola Suhosen IvanaHelsinki -tuotemerkin neuleet valmistetaan Suomessa. 

Kainotar Oy, Köyliö (housut, legginsit, mekot, paidat, tunikat)

Kaino on keväällä 2010 perustettu neuleyritys, jonka kauppa- ja tuotantotilat sijaitsevat Satakunnassa, Säkylän Köyliössä. Kaino valmistaa monenlaisia neuletuotteita, mutta pääpaino on naisten vaatetuksessa. Neuleiden alkuperästä ei ole epäselvyyttä, sillä kaikki tuotteet valmistetaan Kainossa itse tehden suunnittelusta ja värivalinnoista lähtien aina valmiiksi neuleiksi asti.

Karrax, Laitila (nahkahousut, nahkaliivit, nahkatakit)

Nahkavaatteiden erikoisliike Karrax perustettiin vuonna 1990 Laitilaan ja kaikki Karraxin nahkatakit, nahkahousut ja nahkaliivit valmistetaan Suomessa ja niillä on Avainlipputunnus. 

Katik Design, Varkaus (legginsit, mekot, paidat, tunikat)

Ehta-merkin arkivaatteet naisille ja lapsille. Kankaat suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Suomessa tai Baltiassa. Tuotteet ommellaan käsin Suomessa.

Kiks, Oulu (hameet, housut, mekot, takit, topit)

KIKS tuotteet valmistetaan käsityönä valikoiduista kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista pyrkien monikäyttöisyyteen, mukavuuteen ja erottuvuuteen. Valmistuksessa suositaan pieniä sarjoja ja uniikkituotteita ja vältetään varastoja ja ylimääräisen tavaran tuottamista. Kaikki tuotteet valmistetaan Oulussa pääosin tilausten mukaan.

Kongaamo, Mäntyharju (takit)

Persoonalliset, uniikit naisten takit valmistuvat pääasiassa 60-70-lukujen retrokangasaarteista. Kaikki Kongaamon tuotteet valmistetaan Suomessa - sekä Mäntyharjussa, että Tampereella Kongaamon alihankintaompelijan ammattitaitoisissa käsissä.

Kude Design, Espoo (Leija-sarjan Mekot ja paidat, neuleliivit)

KUDE® on vuonna 2013 perustettu suomalainen vaatemerkki, joka tarjoaa vaatekaapin kulmakiviä arkivaatetukseen. Leija-sarjan vaatteet ja neuleet valmistetaan Suomessa, muut vaatteet Virossa.

Letkiä Cloth, Pyhäjoki (housut, paidat)

Letkiä-vaatemerkki on suurimmaksi osaksi käsin valmistettua Suomalaista Streetwearia. Merkki tarjoaa vaatetusta sekä muita tuotteita niin miehille kuin naisille treenamiseen ja erottuvampaan arkeen. Useat tuotteista ovat UNISEX mallia, jotka sopivat molemmille. Rohkeaa, erottuvaa, persoonallista, värikästä sekä kasarihenkistä vaatetusta, joista suurin osa tuotteista on "uniikki-tuotteita", joita on valmistettu rajallinen määrä.

Lumoan, Helsinki (villatakit)

Ajattomia vaatteita suunnittelevan Lumoan villatakit valmistetaan Suomessa. 

Maitotyttö, Jämsä (imetysvaatteet, housut)

Kaikki Maitotyttö-tuotteet valmistetaan viimeistä saumaa myöten Suomessa. Yrityksen tavoitteena on valmistaa piensarjoina mahdollisimman monipuolista valikoimaa yksilöllisiä ja toimivia vaatteita imettäville äideille.

MariMari, Lahti (hameet, housut, mekot, paidat, topit)

MariMari on lahtelainen vuonna 2008 perustettu yritys, jolla on oma, täysin kotimainen naistenvaatemallisto MariMari Collection.

Maru Design, Turku (housut, mekot, paidat, ponchot, tunikat)

Yksinkertainen muotokieli yhdistää Marja Aalto-Setälän Marudesign-tuotteita. Kun turha on karsittu pois perinteisetkin raaka-aineet saavat uudenlaista voimaa, joka puhuttelee muotia ja muotoja arvostavaa yleisöä.

Melli Ecodesign, Jyväskylä (legginsit, mekot, tunikat)

Kaikki Melli EcoDesignin vaatteet valmistetaan luomupuuvillasta. Kankaat ovat Suomessa valmistettuja ja myös vaatteet ommellaan Suomessa. Vuonna 2015 Melli EcoDesign perusti oman ompelimotehtaan Jyväskylän Palokkaan.

MeM by Paula Malleus, Helsinki (hameet, mekot, paidat, takit)

MEM by Paula Malleus on moderni ja pelkistetty kotimainen kierrätysvaatemallisto. Sen materiaaleina ovat vanhat farkut, nahkatakit ja t-paidat, jotka on työstetty täysin uudenlaiseksi ja ilmeeltään moderniksi naistenvaatemallistoksi.

Merineule, Kustavi (housut, legginsit, paidat, tunikat)

Merineuleen tuotteissa käytetään Suomessa valmistettuja neuleita, joissa on mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja, kuten villaa ja puuvillaa. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja ommellaan yrityksen omissa toimitiloissa eli tuotteet ovat taatusti kotimaisia.

Mia-Tuote, Tampere (urheiluvaatteet)

Mia-Tuote Oy valmistaa urheiluvaatteita omilla tuotemerkeillään DanceStar®Collection ja Sportfire® . Mallistot valmistetaan alusta loppuun Suomessa käyttäen vain laadukkaimpia materiaaleja.

Minna Suuronen Design, Kuopio (mekot, takit, tunikat)

Malliston tuotteet ovat pääosin naisten vaatteita jotka valmistetaan villakankaasta, pellavasta ja puuvillasta. Iloista, erikoista, värikästä ja lämmintä. Ei trendimallisto vaan vaihtoehto suurille vaatemerkeille, käsin tehty ja lähellä tuotettu.

Mirka Pukine Oy, Varpaisjärvi (hameet, jakut, mekot,legginsit, paidat, tunikat)

Pohjois-Savossa, pienen Varpaisjärven kylän keskustassa sijaitsee kankaita, nappeja ja tekemisen riemua pursuava kellarityöhuone, Mirka-malliston koti, jossa tuotteiden suunnittelu, kehittely, ideointi ja intoilu tapahtuu. Mirka Pukineen vaateajattelu perustuu käyttömukavuuteen, ajattomaan muotoiluun ja hukkatekstiilin hyödyntämiseen.

Modelia Oy, Turku (hameet, jakut, mekot, paidat)

Modelia Oy on Turussa toimiva kotimainen vaatevalmistaja. Mallistot sisältävät sekä työhön että juhlatilaisuuksiin sopivia asukokonaisuuksia, joiden linjat ja leikkaukset seuraavat maltillisesti muodin uusimpia trendejä. Modelian tuotteita myyvät hyvin varustetut tavaratalot ja naisten vaatetuksen erikoisliikkeet kautta maan. Koko Modelian tuotanto valmistetaan Suomessa.

Muka Va, Tampere (hameet, housut, mekot, paidat)

MUKA VAn mallistot suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. MUKA VAn yhteistyökumppaneita ovat kotimaiset tuottajat Orneule, Tamsilk, Printscorpio, Ompelimo Pirkko Niemi ja Kutomo Holopainen.

Muoti-Herrala/Shenina, Vehmaa (hameet, jakut, mekot, puserot, tunikat)


Aikuisten naisten juhlavaatteita Vehmaalta.

Myllymuksut, Juupajoki (bokserit, jumpsuit huppuhaalarit, T-paidat)

Myllymuksut Oy on monipuolinen suomalainen yritys, jonka valikoimaan kuuluvat laadukkaista, mukavista ja turvallisista kankaista valmistetut vaatteet ja asusteet koko perheelle. Yritys sijaitsee Pirkanmaalla Juupajoella, josta käsin se palvelee asiakkaita verkkokaupan välityksellä ja persoonallisessa, navettaan remontoidussa Muksupuodissa.

My Prema, Lahti (housut, huivit, legginsit, topit, tunikat)

Prema on syntynyt halusta luoda vaatemerkki, jolla on jokin suurempi merkitys ja joka herättää käyttäjissään positiivisia tunteita. Preman taustalla on kohta 50-vuotias lahtelainen perheyritys Soilituote Oy. 

Niinmun'Design, Korppoo, (hameet, housut, mekot, paidat, tunikat)

Niinmun-vaatemallistossa käytetään luonnonmateriaaleja ja värimaailma on melko pelkistetty. Inspiraatio vaatteisiin ammennetaan saariston karusta ja kauniista luonnosta.

N.M.O. Design, Helsinki (mekot, paidat)

N. M. O. DESIGN on vuonna 2016 perustettu designyritys. Yrityksen päätavoite on toiminnallaan pyrkiä kestävään vaatteiden kulutukseen ja näin vähentää vaatteiden kertakäyttöisyyttä. Merkin tuotteet suunnitellaan Suomessa ja tuotetaan Suomessa ja osittain Virossa eettisiä periaatteita noudattaen.

NousuCommunity, Tampere (Verkkatakit)

Nousu-retroverkkareiden takana on tamperelainen yritys NousuCommunity Oy, joka perustettiin lokakuussa 2016. Yhtiön syntyyn vaikuttivat erityisesti kaiho vanhoihin "hyviin aikoihin", aikoihin jolloin ammattiylpeys oli kulutushyödykkeiden laadun kantava voima. Muita voimakkaita vaikuttimia yrityksen syntyyn olivat verryttelyasujen tarjonnan vähyys ja varsinkin kotimaisten versioiden täydellinen poissaolo kauppojen hyllyiltä.

Nokian Neulomo, Nokia (hameet, jakut, legginsit, mekot, paidat, takit, tunikat)

Neulomo on uusi kotimainen vastuullinen naistenvaatemerkki. Se on ylistys kaiken ikäisille ja kaiken kokoisille ihanille naisille. Tuotteet valmistetaan kotimaassa Nokian Neulomon tehtaalla ja ne suunnitellaan asiakkaiden toiveita kuunnellen. 

Noolan, Pietarsaari (housut, mekot, paidat,takit, topit, tunikat)

Noolan on suunnittelija Marja Raskin vuonna 2000 perustama naisten muotibrändi. Sen ajaton design saa inspiraationsa pohjoisen luonnosta ja luonnollisista materiaaleista. Mallisto käsittää ympäri vuoden käytettäviä vaatteita ja asusteita, jotka on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Nopsupopsu, Sastamala (legginsit, tunikat)

Laadukkaita ja kauniita Suomessa valmistettuja asusteita ja vaatteita niin lapsille kuin aikuisillekin.

Nouki, Tampere (housuhameet, kietaisupaidat, legginsit, mekot, takit)

NOUKI on Anna Reilinin ja Saara Naskalin vuonna 2015 perustama naistenvaate- ja asustemerkki, jonka ydinajatuksena on suunnitella käytännöllisiä ja kestäviä tuotteita leikkisällä ja raikkaalla otteella. NOUKI:n tunnistaa vahvoista kuoseista ja printeistä, joita on sekä vaatteissa että asusteissa. NOUKI –vaatteet suunnitellaan, leikataan, ommellaan ja viimeistellään Suomessa, Tampereella.

Nuppari, Pöytyä (paidat)

Nuppari suunnittelee, painaa ja ompelee persoonallisia ja pitkäikäisiä paitoja.

Näppärä Vera, Ilomantsi (hameet, mekot, tunikat, yömekot)

Näppärä Vera on Pohjois-Karjalan Ilomantsista lähtöisin oleva tekstiilituotteita valmistava yritys, jonka valikoimasta löytyy vaatteita myös naisille.

Ommellinen, Muurame (hupparit, legginsit,mekot, topit, tunikat)

Ommellisen kuosit syntyvät taitavien suomalaisten suunnittelijoiden käsissä. Vaatteet valmistetaan Ommellisen työtiloissa Muuramessa tai Kimperi Factoryllä Jyväskylässä.

Otus ateljee, Tuusula (bolerot, hameet, housut, silkkipaidat, topit, T-paidat)

OTUS on yhden naisen yritys pääkaupunkiseudulta, joka käyttää materiaaleina mahdollisimman paljon kierrätettyä, kotimaista ja luomua.

Paapero, Kemijärvi, (Tunikat)

Lastenvaatteistaan tunnetu Paapero valmistaa myös tunikoita naisille. Heidän tuotteissaan yhdistyvät suomalainen muotoilu, ainutlaatuiset luonnonläheiset kuosit sekä suomalainen ompelutyö. Paaperon kotimaisuusaste onkin korkea: yksilölliset ja muotoilultaan oivaltavat tuotteet valmistetaan Kemijärvellä, missä niiden valmistuksesta vastaavat vaatetusalan artesaanin koulutuksen saaneet ompelijat.

PaaPii Design Oy, Alaveteli (Collegehousut, hupparit, legginsit, mekot, paidat, tunikat)

PaaPii on omasta erottuvasta designista ja sykähdyttävistä värisävyistä tunnettu merkki, jonka valikoimasta löytyy iloisia ja värikkäitä tuotteita vauvojen, lasten ja naisten vaatetukseen sekä kodin sisustukseen. Kaikki tuotteet, kankaat, kuosit ja vaatteet ovat omaa tuotantoa ja kaikki valmistuotteet suunnitellaan ja ommellaan Suomessa.

Papu Design Oy, Nokia (legginsit, mekot, paitamekot)

Papu on suomalainen lastenvaate- ja lifestylebrändi, jonka mallistot syntyvät suunnittelijoiden ja taiteilijan yhteistyönä. Vaatteet tuotetaan Suomessa, Nokialla tai Portugalissa.

Paulanka, Lestijärvi (pellavaponchot)

Paulanka on Lestijärveltä kotoisin oleva yritys, joka on toiminut vuodesta 2006.

Pellavasydän, Uusikaupunki (Pellavatunikat)

Pellavasydän valmistaa omassa pikkuompelimossaan pellavatunikoita. Valmistus onnistuu myös mittatilauksena.

Pietamo, Tampere (legginsit, mekot, tunikat)

Pietamo on vuonna 2016 perustettu tamperelainen kangaskauppa, jonka vaatemallisto on yrityksen itse suunnittelema ja valmistama. Malliston tuotteet halutaan pitää sellaisena, että ne kestävät aikaa ja ilahduttavat käyttäjäänsä vuodesta toiseen.

Pin Me Up, Loviisa (mekot)

Pin Me Up on Pin-Up Garagen oma, Coco de Noirin suunnittelema naisellinen 50-luvun tyylinen vaatemallisto. Vaatteet on ylpeydellä valmistettu Suomessa omassa atelje-ompelimossa.

Pirita Design, Sodankylä (hameet, housut, jakut, mekot, ponchot, puserot, tunikat)

Vuonna 1998 perustettu perheyritys, joka tuottaa laadukkaita design pellavaneuleita naisille juhlaan ja arkeen.

Piruetti, Tampere (urheiluvaatteet)

Piruetti valmistaa Tampereella oman la Pirouette merkkinsä alla monipuolisesti liikuntavaatteita. Piruetin tuotteet valmistetaan vain parhaista materiaaleista, alan uusinta teknologiaa seuraten.

Poutapukimo, Vaasa (mekot)

Poudan valikoimiin kuuluu marraskuusta 2016 alkaen lastenvaatteiden lisäksi myös naistenvaatteita. Kaikki Poudan tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Punainen Norsu, Turku (housut, paidat, takit)

Punaisen Norsun malliston vaatteet on valmistettu kierrätysmateriaalista, sekä uusista mahdollisimman ekologisista materiaaleista. Punaisen Norsun tuotteet suunnitellaan suomessa ja myös suurin osa tuotannosta tapahtuu täällä. Trikootuotanto tapahtuu kuitenkin Portugalissa.

PURA Clothes, Tampere, (mekot, neuletakit, paidat, ponchot)

Tamperelaisen Putiikki Rannalla lifestyle-myymälän oma vaatemallisto. Neuleet valmistetaan lähituotantona Tampereen seudulla.

Riiminka Oy, Jyväskylä (housut, neuletakit, mekot, tunikat)

Riiminka on suomalainen vaate- ja laukkumerkki, jonka koti sijaitsee Keski-Suomessa, Jyväskylässä. Yrityksen tavoitteena on luoda ilahduttavaa ja kestävää designia miellyttävistä luonnonmateriaaleista. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa, pääsääntöisesti yrityksen omissa tiloissa Jyväskylässä.

Riitta Liski Design, Tuusula (neulemekot, neulepaidat, villatakit)

Riitta Liski on tunnettu erityisesti neuleiden suunnittelijana ja valmistajana. Hänen neuleensa kuvaavat värikkäästi ja lämmöllä ympäröivää elämää. Työtila ja myyntipiste sijaitsevat Kellokosken ruukilla.

Ruskovilla, Artjärvi (Alusasut)

Luonnonkuituisia asuja ja tekstiilejä ihmisen omista lähtökohdista luontoa kunnioittaen. Ruskovilla-tuotteet syntyvät kotimaisella työllä suunnittelusta, kaavoituksesta ja materiaalin neulonnasta alkaen aina ompeluun ja viimeistelyyn saakka.

Rykkeri, Forssa (tunikamekot)

Rykkeri on työtila, jossa työskentelee useita käsityöalan ammattilaisia. Rykkerin oma tuotemallisto suunnitellaan ja valmistetaan työtilalla ekologisesti, suomalaista työtä ja perinnettä vaalien. 

Sampsukka, Joensuu (hameet, hihattomat, legginsit, mekot, paidat, singoallat)

Pirteäkuosisia vaatteita lapsille ja aikuisille. Kaikki vaatteet valmistetaan Suomessa.

Shelby, Oulu (alus- ja välikerrosvaatteet, housut, takit)

Shelby tarjoaa parhaita materiaaleja, kaavoja ja mittatilausvaatteita sekä ulkoiluvarusteita ääriolosuhteisiin. Shelby-tuotemerkin tuotteet ovat yrityksen oman tuotekehityksen ja suunnittelun tulosta, ja tekstiilit valmistetaan Oulussa.

Second Chance, Fiskars (haalarit, hameet, jakut, legginsit, mekot, tunikat)

Second Chance sisältää persoonallisen naisten vaatemalliston, joka toteutetaan pienen sarjan tuotantona Suomessa. Jokaisen tuotteen jokainen valmistusvaihe on tehty suomalaisessa perheyrityksessä, mikä takaa sen, että tuotteet valmistaa ammattitaitoinen, aikuinen ihminen.

Seigle, Helsinki (hameet, housut, jakkupuvut, kotelomekot, takit)

Seigle on vuonna 1997 perustettu suomalainen vaatemerkki. Seiglen vaatteet on tehty aikuisille naisille, jotka tarvitsevat laadukkaita, hyvin tehtyjä jakku-, housu- ja kotelopukuja arkeen tai juhlaan. Kaikki Seigle-malliston tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Sipuliseiska, Punkalaidun (hartiavaatteet, liivit, mekot, takit, tunikat)

Sipuseiska valmistaa huovutettuja vaatteita ja asusteita ja käyttää huovuttaessaan kotimaisilta kehräämöiltä hankittua suomenlampaan villaa.

Sunnuntaipuoti, Tuusula (mekot, paidat, takit, tunikat)

Sunnuntai on Tuusulassa suunniteltu ja käsinvalmistettu vaate- ja sisustustekstiilien mallisto. Suunnittelufilosofiana on valmistaa nykyaikaan tuotuja, räätälöityjä vaatteita pieninä sarjoina. Malliston yleisilme on hillitty, rento ja materiaaleja kunnioittava. Materiaaleina käytetään pelkästään luonnonmateriaaleja.

Star Trikoo, Vaasa, (housut, mekot, paidat)

Star Trikoo (entinen Vaasan Trikootehdas Ky) on valmistanut jo lähes 50 vuotta perinteisin menetelmin laamapaitoja, aitoja suomalaisia laatutuotteita. Neulos valmistetaan sekin Suomessa – ilman turhia pintakäsittely- ja viimeistelyaineita.

Svala, Kärsämäki (aluskerrastot, paidat)

Svala valmistaa alus- ja välikerroksia korkeinta laatua vaativimpiin olosuhteisiin ja suorituksiin suomalaisella taidolla ja tarkkuudella maailman parhaista materiaaleista.

Tam-Silk, Kangasala (alusasut, paidat)

Tam-Silk on perinteikäs kotimainen alusvaatevalmistaja. Neulosten valmistus samoin kuin muut työvaiheet tehdään yrityksen omalla tehtaalla Kangasalla. Myös neulosten viimeistely tapahtuu Suomessa.¨

Tanja Kallio Design, Espoo (Hihake-neuleet)

Tanja Kallio Designin HIHAKE neuletuotemallisto syntyi innostuksesta neuleisiin ja graafisten pintojen mahdollisuuksiin. Tuotteet tehdään ihmisille, jotka arvostavat pehmeyttä, laatua ja lähituotantoa. Neuleet valmistetaan ekologisesta merinovillasta Tuusulassa.

Tarina-Asu, Lappeenranta (jakut, mekot, paidat, takit, tunikat)

Sanna Lehto on suunnitellut Tarina- Asun tuotteita vuodesta 1993 lähtien. Hänelle on tärkeää valmistuttaa vaatteet Suomessa. Ne ovatkin suunniteltu ja valmistettu tuottamaan mielihyvää ja kestävyyttä pitkäksi aikaa. Punaisena lankana Tarina- Asun tuotteissa ovat luonnonmateriaalit.

Tarttuva, Helsinki (hameet, legginsit, mekot, paidat)

Tarttuva on 2014 perustettu design-yritys Helsingissä. Tarttuva suunnittelee ja valmistaa tuotteensa pääasiassa Suomessa.

Taukodesign, Helsinki (housut, mekot, neulostakit, paidat)

Tauko -mallistot valmistetaan laadukkaista kierrätysmateriaaleista. Osa vaatteista valmistetaan Nokialla.

Teelikamentten, äänekoski (hameet, tunikat)

Uniikkeja vaatteita naisille alusta loppuun asti Suomessa valmistettuna. Ominaisinta Teelikamenttenia ovat veikeät applikoidut kuvat, jotka toteutetaan yksilöllisesti käsityönä.

Tmi Pipsa Harju, Sastamala (legginsit, paidat)

Tmi Pipsa Harju on vuonna 1988 perustettu vaatealan yritys, joka valmistaa vaatteita bambukuidusta.

Tuoriniemi Dream, Lieto (neulejakut, neulepaidat)

Tuoriniemi Dream Oy varsinaissuomalainen yritys, jonka omistajilla on ollut yli 30 vuoden ajan toteutettavanaan ”unelma”: Tuottaa korkealaatuisia asustemaisia neuleita, jotka korostavat kantajansa ainutlaatuisuutta ja yksilöllisyyttä.

Tuuni & Loru, Vantaa (legginsit, mekot, tunikat)

Tuuni & Loru -mallisto koostuu naisten ja tyttöjen vaatteista sekä asusteista. Tuotteet syntyvät vahvan suomalaisen käsityöperinteen pohjalta. Vaatteet valmistuvat yrittäjien omilla kotityöhuoneilla tai ne ompelee yhteistyöompelija Ompelupalvelu Waeccissä Sastamalassa.

Uhana Design, Tampere (legginsit, mekot, neuletakit, paidat)

Uhana Design on vuonna 2012 perustettu designyritys Tampereelta. Helposti omaksuttavan leikkimielen lisäksi Uhana haluaa myös kantaa vastuuta ympäristöstä. Läpinäkyvä toiminta takaa sen, että asiakas voi seurata tuotantoketjua alusta saakka.

Vanha Narttu, Kuopio (housut, mekot, paidat)

Vanha Narttu on keväällä 2015 lanseerattu vaatemerkki, jotka suunnittelee Mirkka Nyrhinen. Vanhan Nartun vaatteet ovat rentoja ja humoristisia - vaativat asennetta ja saavat huomiota! Ne ovat vastalause kertakäyttövaatteille. Hurraa-huuto suomalaiselle työlle!

Vehkomäki, Keuruu (hameet, Hupparit, mekot, paidat, takit, tunikat)

Design Vehkomäen omaleimaiset ja tyylikkäät vaatteet soveltuvat niin arkeen kuin juhlaankin. Kaikki vaatteet valmistetaan mittatilaustyönä.

Vestiarium, Helsinki (neuleet)

Vestiariumin ajattomaksi suunnitellun malliston neuleet ja neuleasusteet valmistetaan Suomessa. 

Vietto, Helsinki (hameet, housut, legginsit, mekot, neuletakit, paidat, takit, tunikat)

Vietto on vuonna 2007 Minna Kaartisen perustama ekologinen mallisto, jonka kaikki vaatteet valmistetaan 100 % eettisesti Suomessa.

Vuoriortta, Espoo (mekot)

Vuoriortta-tuotteet valmistetaan suomalaista käsityötä arvostaen luonto- ja ihoystävällisistä materiaaleista. Vuoriortta malliston ideologia perustuu hyvään oloon ja arjen kauneuteen. Suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa keskitytään linjakkuuteen sekä aitoon mukavuuteen. Koko Vuoriortta-mallistolle on myönnetty avainlippu-tunnus.

with love Sanna Hopeavuori, Laihia (mekot, jakut, tunikat)

Hidasta muotia, tyylikkäästi, yksilöllisesti ja omaleimaisesti. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Pohjanmaalla.


Tässäpä kaikki mitä löysin tähän hätään. Jos koit listan hyödylliseksi, lisää se vaikka selaimesi suosikkeihin, jotta lista on taas uudelleen käsiesi ulottuvilla, kun tarvitset täydennystä vaatekaappiisi (tai mielestäsi joku muu tarvitsee). Kommentoi alle, jos mielessäsi on lisää kotimaisia naistenvaatevalmistajia. Mukava olisi myös lukea kokemuksia yllä listatuista vaatemerkerkeistä.


202 kommenttia:

 1. Luovala - www.facebook.com/Luovala

  VastaaPoista
 2. Kiva lista! Tarkennuksena, että Muru ei ompele naisten vaatteita vaan ne suunnittelee ja ompelee Vanja Sea, Murun mallisto on vain lapsille. Second Chancesta on hyvä kertoa, että heidän vaatetusmateriaali on Nanson ylijäämää ja siksikin ekologista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listaan voisi myös liittää Globe Hope ja Muotitorppa Helsingistä, josta saa kotimaisia konepestäviä tekstiilinahkaisia tyylivaatteita.

   Poista
 3. TEELIKAMENTTEN valmistaa naisille satumaisia, uniikkeja mekkoja ja tunikoita Äänekoskella :) www.teelikamentten.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta. Teelikamentten oli kyllä jo jossain vaiheessa listalla, mutta oli jostain syystä tippunut pois... No, nyt se on taas mukana ;)

   Poista
  2. Papun tuotteitahan ollaan kovasti tehty Nokian Neulomossa. Nansokin neuloksiaan vielä ainakin hetken valmistuttaa.

   Poista
 4. Minna Suuronen design (Kuopio) valmistaa ihastuttavia mekkoja,tunikoita, takkeja, ym. http://minnasuuronen.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos! Sanoinhan, että listalla ei ole läheskään kaikki ;) Minna Suuronen Design lisätty.

   Poista
 5. Re-Do Lahdessa valmistaa kierrätysmateriaaleista mm. mekkoja, hameita ja farkkutakkeja sekä asusteita. Myös asiakkaan omista materiaaleista! :)
  https://www.facebook.com/ReDoKierratystuotteet/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En valitettavasti löytänyt vaatteista oikein mitään, mitä olisi voinut linkata tänne. Seurataan tilannetta...

   Poista
 6. Hattarahirviö Tuusulassa valmistaa tilaustöinä värikkäitä vaatteita ja asusteita naisille ja lapsille.
  facebook.com/hattarahirvio

  VastaaPoista
 7. Eipä löytynyt Oranssi Uni tmi Taina Ryöppy listalta. Tuusulan Kellokoskella tekee aivan omin käsin yksilöllisiä vaatteita naisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Lisätään listalle, jos löytyy joku sivusto, josta tuotteita voi tarkastella (tai ostaa)...

   Poista
  2. Boutique Heeben(takit,mekot,jakut,tunikat,hameet,housut,huivit)Boutique Heeben on hurmaavan värikäs,35 vuotias vaateliike Turussa. Kaikki Heebenin tuotteet Eija Kuunjoki värjää,suunnittelee ja leikkaa puuvillasta,pellavasta tai hampusta.Kaikki Heebenit ommellaan Turussa ompelijattarilla; käsityötä parhaimmillaan. Uniikkeja luomuksia niin arkeen kuin juhlaan,kaikenkokoisille upeille naisille. Avainlippu-merkin oikeus kertoo suomalaisesta korkeasta laadusta.Astu sinäkin värien ja muotojen maailmaan ja nauti yksilöllisyydestä.

   Poista
  3. Hienoa, että Boutigue Heebenkin tuli esille! Harmi, ettei heiltäkään löydy ainakaan tällä hetkellä kotisivuiltaan Tuotteet/Vaatteet-kohdan alta mitään, mitä linkata listalle.

   Poista
 8. Boutique Heeben on kivijalkaputiikki ja koska tuotteet ovat uniikkeja Heebenissä halutaan palvella henkilökohtaisesti joka asiakasta! Heeben käy useilla messuilla Suomessa ja asiakkaat ovat aina tervetulleita Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tästä tulikin ajatus, että tällaisista kivijalkaputiikeista voisi koota oman listan ikään kuin matkailuoppaaksi, jotta Suomessa reissatessa voi löytää eri kaupungeista tärkeimmät "ostosnähtävyydet". Enköhän sellaisen saa vielä aikaiseksi...

   Poista
 9. PURA - PutiikkiRannalla oma mallisto.
  Ihania neuleita tehdään lähituotantona Tampereen ympäristössä.
  Www.putiikkirannalla.fi :)

  VastaaPoista
 10. Ritva-Liisa Virtanen4. tammikuuta 2017 klo 2.15

  Marja Putus, Savonlinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulen, että lisään myös Marja Putuksen mielenkiintoisten suomalaisten valmistajien kivijalkamyymälöiden listaan, kun sellaisen saan tehtyä.

   Poista
 11. Kiitos listasta! Hienoa, että tällainen on tehty, sillä on tosiaan tarpeeseen. Kivijalkamyymälöiden lista olisi tosiaan myös Kiva kotimaan matkoille mukaan :-)

  VastaaPoista
 12. Nämä listat on vaarallisia kun niistä aina puuttuu nimiä: MEM by Paula Malleus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jotain jää aina väkisinkin puuttumaan Lisäilen niitä sitä mukaa, kun tulee tietoon. MEM by Paula Malleus on nyt lisätty. Kiitos tiedosta!

   Poista
  2. Vaarallinen on ehkä vähän epäsopiva sana tähän. Törmäsin tähän blogiisi Jarkko Facebookin kautta, kun joku tuttu oli linkannut osoitteen sinne. Kiitos, tämä on hyvää työtä! Eikä voi kai olettaa, että tällaisella listalla olisi automaattisesti ja heti ihan jokainen suomalainen brändi ja valmistaja, eihän ole kyseessä mikään Team Finlandin miljoonan euron kärkihanke vaan käsittääkseni yhden yksityisen ihmisen melko hiljakkoin perustama blogi ja vapaaehtoinen halu koota tällaista listaa yhä kattavammaksi. Jään mielenkiinnolla seuraamaan listan kehittymistä! :)

   Poista
  3. Jep, juuri näin. Kiitos kun seuraat ;)

   Poista
 13. Maitotyttö valmistaa imetyspaitoja ja äitiyshousuja sekä lastenvaatteita kotimaassa. Ihania ja laadukkaita!

  VastaaPoista
 14. Ninaco valmistaa erityisesti juhlavaatteita naisille, minimalistisia, moderneja ja elegantteja:

  http://www.ninaco.co/tag/design/

  Heli MG valmistaa tekoturkiksia perinteisellä ryijytekniikalla ja on voittanut siitä myös palkintoja:

  http://www.heli-mg.com/eco-furs/

  VastaaPoista
 15. Pikku-Hilla valmistaa Ranualla naisille mekkoja, tunikoita, legginssejä. Kankaat valmistetaan Eu:n alueella Gots tai Öko tex sertifioiduista kankaista, suurin osa myös luomupuuvillaa. Tuotteet ostettavissa Tenavakulman myymälästä Murrmurr-linnassa tai Tenavakulman verkkokaupasta http//:verkkokauppaan.tenavakulma.fi

  VastaaPoista
 16. Olipa hyvä ja mielenkiintoinen lista. :) Ja kiitos myös meidän yrityksemme pääsystä listalle mukaan. Oikein hyvää uutta vuotta!

  yst.terv.
  Elina, Momel

  VastaaPoista
 17. Kiitos listasta, hienoa että tällaista kootaan. Lisäyksenä listalle kotimainen Rykkeri, joka valmistaa Forssassa naisten tunikamekkoja ja farkkurykkityykimekkoja. Kuosit suunnitellaan itse ja kankaat painetaan perinteisellä käsiteollisella laakapainolla. Rykkeri.fi

  Ystävällisin terveisin, Outi Saaristo

  VastaaPoista
 18. Ostin eilen lappeenrantalaisen Tarina-asun pellavatunikan. Näyttäisi mielestäni täyttävän suomalaisen valmistajan kriteerit. www.tarina-asu.fi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttäisi. Lisäsin listalle. Kiitos vinkistä ja onnea uudesta tunikasta!

   Poista
 19. Hei! Vestiariumin neuleet ja neuleasusteet tehdään Suomessa! Lisäksi osa kankaistamme valmistetaan Suomessa. Muilta osin vaatteemme ommellaan Tallinnassa laadukkaassa perheyrityksessä. http://vestiarium.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, linkki noihin Suomessa valmistettuihin neulepaitoihin lisätty listalle.

   Poista
 20. Hyvä lista, kiitos! Sieltä löytyi monia minunkin suosimia merkkejä. Oikeastaan harmi, että niin paljon suomalaista designia teetetään jossain muualla. Itse olisin valmis maksamaan sen muutaman kympin lisää myös Suomessa valmistetusta vaatteesta.

  VastaaPoista
 21. Sopisiko listalle myös Uhana Design? Pääosin tuotteet taidetaan valmistaa Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin näyttäisi tosiaan olevan, vaikka joukossa on joitakin Portugalissakin valmistettuja tuotteita. Valmistusmaa on kuitenkin selvästi merkitty tuotteissa, joten lisätään mukaan. Kiitos lisäyksestä!

   Poista
 22. Mahtuuko hienoon listaasi vielä :-) http://www.niinmun.fi/ Korppoossa. Toinen Pellavasta ponnistanut jo isoksikin kasvanut http://www.bypias.com/ - valmistaa osin myös Suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinmun mahtuu ehdottomasti listalle :) Bypias täytyy tutkia vähän tarkemmin, kun nopeasti katsottuna ei osunut silmään mitään Suomessa valmistettua...

   Poista
 23. ErgoMode ompelimo suunnittelee ja valmistaa tai valmistuttaa Kiteen tekstiilitehtaalla pyörätuolin käyttäjille sopivia vaatteita. Ompelimo sijaitsee Outokummussa.

  VastaaPoista
 24. Maitotyttö (maitotyttopaidat.fi) valmistaa äideille imetyspaitoja ja lapsille vaatteita.

  VastaaPoista
 25. Paraislainen My Olsson puuttuu myös listalta, myymälä myös Turussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan eipä taideta My Olsson enää valmistaa Suomessa :( "Suunniteltu rakkaudella Suomessa.
   Valmistettu huolella EU:ssa."

   Poista
 26. Hieno lista! Sinne voisi vielä lisätä KUDE-merkin. Osa vaatteista tehdään tosin Virossa, mutta mielestäni paljon myös Suomessa. www.kude.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja lista kasvaa koko ajan :) Kude lisätty. Tuolla pienellä varauksella toki...

   Poista
 27. https://emmalottadesign.com/index.ehtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lisätty listalle... Mahtavaa muuten, että moni näistä esille tulevista uusista tuttavuuksista on uusia yrityksiä. Tästä asiasta kirjoitinkin aikaisemmin jo hieman: http://kohtisuurtaunelmaa.blogspot.fi/2016/11/5-hyvaa-syyta-valita-suomessa.html

   Poista
 28. Vuokko puuttuu! Vaatteet suunniteellaan ja ommellaan mm. Helsingissä ja Lahdessa, kankaatkin kai vielä painetaan Suomessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta ilmeisesti Vuokko olisi hyvä lisä siihen jo yläpuolella mainittuun kotimaisia vaatteita myyvien kivijalkamyymälöiden listaan. Kovin vähän löytyy mitään tietoa vaatteista verkon puolelta...

   Poista
 29. Höö valmistaa kyllä vaatteet Lahdessa, mutta sukat, legginsit valmistellaan Virossa/ aikasemmin Liettuassa

  VastaaPoista
 30. Ruska Vaatteet. Suomen lapissa,Pellossa valmistettuja vaatheita. Suunniteltu ja valmistettu suomessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja vaatteita näyttäisi Facebook-sivujen perusteella olevan heilläkin. Valitettavasti en löytänyt Ruska Vaatteilta mitään sivustoa linkattavaksi...

   Poista
 31. Muotikuu on turkulainen yritys ja sen tuotteista suuri osa valmistetaan Suomessa. Kannattaisi lisätä listalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan sama ongelma kuin muutamien muidenkin osalta. Kotisivuilta ei löydy mitään, mitä linkata listalle. Varmasti kuuluu mukaan listalle hienoja kotimaisia vaatteita valmistavista/myyvistä kivijalkamyymälöistä.

   Poista
 32. Luovalassa ommeltuu uniikit vaateihanuudet niin aikuisille kuin lapsillekin joustavista luomupuuvillakankaista ja kotimaisten suunnittelijoiden kuoseista - www.facebook.com/Luovala

  VastaaPoista
 33. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 34. Lisäisin listalle myös kuopiolaisen kurvikkaiden naisten verkkokaupan, Excuse My BonBonin. Merkki osallistuu myös ahkerasti design-messuille sekä järjestää itse omia bonbon-naisten tapahtumia. Tuotteet suunnitellaan Kuopiossa, kaavoitetaan Iisalmessa ja ommellaan Kiuruvedellä sekä Kuopiossa. http://www.excusemybonbon.com/

  VastaaPoista
 35. Kustavissa sijaitseva Merineule oy kuuluu ehdottomasti myös listallesi. Meiltä löytyy neulosvaatteita aikuisille ja lapsille, ohuesta trikoosta paksuihin villaneuloksiin. Ja kaikki ommellaan omassa ompelimossa Suomessa valmistetuista neuloksista. Silkkipainatukset tehdään myös itse myrkyttömillä, vesiliukoisilla painoväreillä. Kotisivut ja verkkokauppa www.merineule.fi Olemme myös facebookissa. Terv. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merineule lisätty. En osaa sanoa miksi jäi alkuperäiseltä listalta pois, kun tiedossa oli kuitenkin ;)

   Poista
 36. Svala (ent. Finnsvala) tekee Kärsämäellä mm. kerrastoja sekä naisille että miehille.

  VastaaPoista
 37. Kiitos listasta. Nettiosoitteet olisi iso parannus listassa, jottei tarvitsisi jokaista valmistajaa googlata erikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisessa nimessä on linkki, joka vie tuotteita myyvään verkkokauppaan tai valmistajan kotisivuille.

   Poista
 38. Mahtava lista! Kiitos siitä :).

  VastaaPoista
 39. Työhuone Anne Lamberg, Turku. Annen työhuoneella suunnitellaan, kaavoitetaan ja valmistetaan Ailia-pellavavaatemallistoa, sekä MerenNeito-pellavavaatemallistoa yhteistyössä Nauvolaisen Wallmo-aitan kanssa. Mallistojen lisäksi vaatteita valmistetaan myös mittatilauksesta.

  VastaaPoista
 40. Kiitokset hyvästä listauksesta ja siihen mukaan pääsystä! Lisätietona, että Vietto on kotoisin Helsingistä!

  VastaaPoista
 41. Ellunhuopa... Käytän kotimaista villaa vatteisiin,koruihin,sisustukseen. Samalla tuen kotimaisia lampaankasvattajia käyttämällä heidän tuotteita.
  ellunhuopa.com

  VastaaPoista
 42. Mori Collective on Helsingissä 2015 perustettu katuvaateyritys. Kollektiivin Diamonds From Dirt -merkin (DFD) vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Helsingissä kierrätysmateriaaleista. Mori-merkin tuotteita valmistetaan Virossa ja Helsingissä, materiaaleina on tällä hetkellä pääasiassa luomu- ja varastoylijäämäkankaita.
  www.moricollective.com
  shop.moricollective.com

  VastaaPoista
 43. Hilla clothing tekee Suomessa vaatetta lapsille, joita myy esim Prisma, Sanna Hopiavuori aikuisille ja urheilu/tanssivaatteita tekevät Suomessa Piruetti Tampereella ja Move Turussa

  VastaaPoista
 44. Nanson tehtaille perustettu Neulomo valmistaa naisten vaatteita suomessa.

  VastaaPoista
 45. Vastaukset
  1. Kaino listalla jo olikin ja nyt lisäsin myös Tuoriniemen. Pitkään arvoin laitanko linkin tuolla kotisivulla olevaan galleriaan vai verkkokauppaan, jossa myynnissä yksittäinen neulejakku. Päädyin verkkokauppaan. Lisää tuotteita ja jälleenmyyjät nähtävissä siis osoitteessa http://www.tuoriniemi.fi

   Poista
 46. Kiitos mahtavasta listasta! Vielä löytyy lisäksi Tmi Pipsa Harju, www.pipsaharju.fi . Bambukuitukangas tulee Orneuleelta, ommellaan pitkiksiksi pienompelimossa Suomessa ja myydään netissä ja messuilla.

  VastaaPoista
 47. Täyttääköhän Jonet kriteerit? Suomalainen muotoilu, värjäys täällä, ompelusta en ole varma tänä päivänä. Pellavavaatteita, upeat värit ja paljon kokoja. Mechelininkadulla Helsingissä.

  VastaaPoista
 48. PaaPiin kankaat ovat ulkomaisia, mutta ompelu on Suomessa.

  VastaaPoista
 49. Kotimaisten pienmerkkien kirpputori-ryhmässä Facebookissa on hyvä ja kattava listaus, josta löytyy vielä tästä puuttuvia merkkejä. Ainakin tamperelainen Pietamo puuttuu ja Sarah design Kuopiosta taisi vielä uupua. Itselläni yritys KotiMai Design, joka erikoistunut myymään Suomessa valmistavia merkkejä ja keväällä 2016 tein pitkän listauksen exceliin merkeistä (yli 100 valmistajaa..) koitanpa kaivella ja infota sieltä tänne, kun en itse ole ehtinyt julkaista missään listaa.. Hyvä että tietoa levitetään ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä vinkeistä! Pietamo lisätty listalle. Sarah Designilta ei taida vielä löytyä naisten vaatteita valikoimastaan... Otan lisää vinkkejä mielelläni vastaan. :) Teet Aino-Maija arvokasta työtä!

   Poista
 50. www.hopiavuori.com
  WITH LOVE SANNA HOPIAVUORI

  Hidasta muotia, tyylikkäästi, yksilöllisesti ja omaleimaisesti.

  Eettisesti ja ekologisesti chic.

  Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Pohjanmaalla, rakkaudella.

  VastaaPoista
 51. Keli Clothingin 100 % merinovillaiset pyöräilyvaatteet valmistetaan Jyväskylässä, myös vetoketjut ja tarvikkeet hankitaan kotimaisilta yrityksiltä jos vain mahdollista. Neulos tulee italiasta koska Suomesta ei vastaavaa löytynyt. Pyrimme suunnittelemaan sekä miehille että naisille sopivia, ekologisia, yksinkertaisen tyylikkäitä ja toimivia urheiluvaatteita.
  http://keliclothing.fi/
  https://www.facebook.com/keliclothing/

  VastaaPoista
 52. Hyvä lista ja erinomaisia lisäyksiä vielä kommenteissa!
  Lisää kotimaisia huipputekijöitä, muutenkin kuin vaatteiden osalta, löytyy osoitteesta weecos.com. Sieltä löytyvät myyjäyritykset ovat läpäisseet vastuullisuuskriteeristön, heillä on Weecosin puolesta siis eräänlainen "sertifikaatti".
  Kannattaa vilkaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja muutama linkki tässä listassa johtaa tosiaan Weecosiin...

   Poista
 53. N.M.O.DESIGN on loppuvuodesta 2016 perustettu yritys, joka pääasiassa valmistaa tuotteensa Helsingissä. Pieniä eriä tuotetaan myös Virossa. Merkin printtikankaat ja trikooneulokset tulevat myös Suomesta.

  VastaaPoista
 54. Kiitos listasta ja täydennyksistä �� Lisäyksenä Marimari putiikki Lahdessa omalla tuotemerkillä Suomessa valmistaen www.marimari.fi

  VastaaPoista
 55. Saagadesign Tammisaaresta puuttuu listalta.

  VastaaPoista
 56. N.M.O.Design on loppuvuodesta 2016 perustettu yritys, joka valmistaa pääasiassa tuotteensa Helsingissä mutta myös pieniä eriä Virossa. Merkin printtikankaat ja trikooneulokset tuotetaan Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas täysin uusi yritys... Mahtavuutta! Lisätty listalle pieni Virovaraus mainittuna.

   Poista
 57. R Collection: https://www.r-collection.com/#section-1

  Ja mahtuneeko Globe Hope sekaan: https://www.globehope.com/fi/story/..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteet taitavat kummallakin valmistua pääosin Virossa.

   Poista
 58. www.nevertex.fi kotimaisia merinovilla pipoja ☺️

  VastaaPoista
 59. Entäs gugguu (lasten ja aikuisten vaatteet), minna parikka? Täyttääkö kriteerit? ��

  VastaaPoista
 60. PeeJii tai PJ Orivedellä valmistaa ja myy omaa mallistoa, mm naisten vaatteita.

  VastaaPoista
 61. Hieno lista! Vinkkaan mainion käsityöläisen Porvoosta: http://www.kotikone.fi/krantz/

  VastaaPoista
 62. www.marudesign.fi kotimaiset matskut, ompelu ja printtien painatus Turussa. Ja ne ihanat korut! ❤️

  VastaaPoista
 63. MariMarin naistenvaate- ja asuste-mallisto tehdään kokonaan Suomessa, Lahdessa.
  http://www.marimari.fi/fi/MariMari/1
  http://www.marimari.fi/fi/MariMari+Accessories-Asusteet/55

  VastaaPoista
 64. Hei,
  sunnuntaipuotikin olisi varmaan sopiva tähän listaan! Tuttu tekee siellä ihanan minimalistisia vaateita.

  www.sunnuntaipuoti.com/

  VastaaPoista
 65. Putiikki pietamo, oletan kuuleman perusteella että sopisi listaan :) http://pietamo.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Nosh on kotimainen merkki, lasten & naisten vaatteita mut en oo varma valmistusmaasta. :)

   Poista
  2. Pietamo jo listalle tulikin... :) Nosh valmistaa vaatteet käsittääkseni Portugalissa.

   Poista
  3. Noshilla on joitakin tuotteita jotka valmistetaan Suomessa. Esim. yksi villapipo on tällainen.

   Poista
 66. Helsinkiläinen Muotihuone Selavi valmistaa Seigle-mallistoa kokonaan Suomessa, osittain mittatilaustyönä.
  Naisten bisnes- ja juhlavaatteet, jakkupuvut yms.
  http://www.selavi.fi/seigle-mallisto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on Seiglekin vihdoinkin mukana listalla. Kiitos tästä vinkistä!

   Poista
 67. Hieno ja tarpeellinen lista, kiitos! Suomessa on aivan ihania valmistajia ja tuotteita, mutta valitettavan usein yritykset eivät saa ansaitsemaansa arvostusta, huomiota ja myyntiä. Toivottavasti vastaava lista olisi mahdollista saada myös lastenvaatteiden osalta.

  Ymmärrän miksi lista koskee vain Suomessa valmistettavia tuotteita, mutta näkisin mielelläni (vaikka erillisenä listauksena) listan vaatealan yrityksistä, jotka maksavat veronsa Suomeen, vaikka valmistus olisi osin tai kokonaan muualla. Toki tämä tieto on vaikeampi saada, mutta ehkä yrityksiä voisi haastaa mukaan julkaisemaan verojalanjälkensä? Ostaisin mielelläni myös tällaisten yritysten tuotteita, kuin yritysten joiden myynnistä vero kertyy muualle. Esim. Ticketin haalari ja ReimaTecin talvihaalari ovat molemmat hyvin laadukkaita ja maksavat saman verran. Jos ostan ReimaTecin haalarin, maksaako yritys verot Suomeen, onko Suomessa henkilökuntaa (myynti, tukipalvelut?) joiden osalta verot maksetaan Suomeen. Mikäli, niin valitsen tietenkin ReimaTecin, koska tällöin verotulojen kertyessä Suomeen, auttaa koko yhteiskuntaa. Jos yritys kasvaa myynnin kasvaessa = lisää työpaikkoja, lisää tuottoa = lisää verotuloja. Vaatealalla on myös muita työpaikkoja kuin valmistaminen. Tukemalla myös näitä yrityksiä, joissa valmistus (osin tai kokonaan) on kustannussyistä ja volyymin takia siirretty muualle, tuetaan myös suomalaista tekstiiliteollisuutta. Eettisyys ja hyvät työolot täytyy tietenkin aina muualla valmistetussa tuotteessa varmistaa. Kiitos hyvästä työstä! Toivottavasti sana leviää listasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hyvin on sana tuntunut leviävän :) Lastenvaatteiden osalta lista tulee varmasti jossain vaiheessa.

   Hyvää pohdintaa ja on tietysti täysin totta, että jos Suomessa valmistettua tuotetta ei ole tarjolla, on suomalaisen yrityksen ulkomailla valmistaman tuotteen tarjolle saamiseksi vaadittu paljon enemmän suomalaista työtä kuin täysin ulkomaalaisen yrityksen kilpailevan tuotteen osalta.

   Mahtavaa tietysti olisi, jos jo Suomesta valmistuksen pois siirtäneitä yrityksiä palauttaisi valmistusta takaisin Suomeen...

   Poista
 68. Pellava-akka. Www.vehkomaki.fi
  Design pellavavaatteet, Keuruun Asunnalla, netistä ja myyntitapahtumissa ympäri Suomea, Ihanat, laadukkaat tuotteet mittojen mukaan jokaiselle. Suosittelen ❤ Marru Järvinen

  VastaaPoista
 69. Villiluumu Tampereella! Ainakin Tmi Aija Daniel valmistaa siellä naisten asusteita ja kaikki viisi osakasta suomalaista käsityötä.

  VastaaPoista
 70. Villiluumu Tampereella! Ainakin Tmi Aija Daniel valmistaa siellä naisten asusteita ja kaikki viisi osakasta suomalaista käsityötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Ei taida olla nyt tähän listaan mitään linkattavaa, mutta ehkä johonkin tulevaan...

   Poista
 71. Vanha narttu, www.vanhanarttu.fi
  Ote sivuilta:
  "Vanhan Nartun tuotteet on suunniteltu, ommeltu ja viimeistelty Kuopiossa.
  Logo- ja pesulaput on kudottu Kauhavalla ja printtikankaat tulostettu Aitoossa.
  Yksivärisissä kankaissa suositaan suomalaisen vaateteollisuuden ylijäämämateriaaleja."

  VastaaPoista
 72. Länkipohjassa on Punainen Rukki. Se taisi listasta puuttua��.

  VastaaPoista
 73. Let's Design EC Raisiossa suunnittelee ja valmistaa uniikkeja asiakkaan toiveen mukaan yksilöitä tuotteita mm.koruja, villakangastakkia, tunikoita paitoja ja housuja. ��

  VastaaPoista
 74. Parhaat kotimaiset treenivaatteet tehdään Tampereella! www.piruetti.fi ja www.miatuote.fi

  VastaaPoista
 75. Hyvä idea tällainen lista. Eikö Ivana Helsnginkin kuuluisi saada olla mukana? Myös heidän mekkonsa ja neuleita tehdään Helsingin seudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tosiaan ainakin neuleet valmistetaan Suomessa. Mekkojen osalta en tällaista tietoa löytänyt... Lisäsin siis listalle.

   Poista
 76. Fablo Oy
  Mannerheimintie 40
  Helsinki
  valmistaa factoryllaan naisten juhla ja casual- pukuja.
  www.fablo.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän muistaa käydä silloin tällöin vilkuilemassa, josko uudistustöiden alla olevat nettisivut olisivat auenneet...

   Poista
 77. Defender (paidat, tunikat, housut, takit, turbaanit ja korut) Defender on vuonna 2008 perustettu kierrätysvaatebrändi, joka hyödyntää mallistossaan erityisesti miesten kauluspaitoja ja pukuja. Vaatteet ja asusteet valmistetaan käsityönä Helsingin Kalliossa.Käykäähän kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 78. Scala Collection on vuodesta 1990 toiminut vaatetusalan yritys, jonka tuotteet valmistetaan Suomessa (on avainlippu -tunnus). Nettisivu: http://www.scalacollection.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman jää itselleni ainakin nettisivujen perusteella avoimeksi, että mistä yksittäinen asiakas voi näitä vaatteita ostaa...

   Poista
 79. Tamperelainen Biancaneve valmistaa urheiluvaatteita. www.biancaneve.com
  Hieno lista!

  VastaaPoista
 80. Edelliseen lisäys: suomenkieliset sivut biancaneve.fi

  VastaaPoista
 81. Kiitos tästä mahtavasta listasta! On todella tarpeellinen. Tiedän että olisi suuri vaiva mutta lista olisi helpommin hyödynnettävissä jos www sivut olisi näkyvillä. Google onneksi on helppo sekin:)

  VastaaPoista
 82. Moi!
  Kiitos hienosta listasta! Pari uutta suosikkimierkkiä tuli omaan valikoimaan, vaikka luulin jo kaikki suomalaiset valmistajat tietäväni. :D

  Oman kyläni pieni valmistaja Nuppari puuttuu listalta.

  http://nuppari.fi/index.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että pari uutta sitten vielä sentään löytyi ;) Nuppari lisätty listalle.

   Poista
 83. Karkelon sukka valmistaa sukkia Liedossa!

  http://karkelonsukka.fi

  VastaaPoista
 84. Joutsen -takit ja Arctips -huopalapikkaat myös listalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsen -takit valmistetaan Virossa. Laitetaan huopalapikkaat jollekin tulevalle listalle.

   Poista
 85. Hei Jarkko,todella hienoa,että keräät listaa Valmistettu Suomessa! Olen Eija Kuunjoki Boutique Heebenistä,mielestäni olisi kohtuulista lisätä myös meidät kivijalkakaupat listaan,vaikka meillä ei olekaan nettikauppaa-kotisivut kuitenkin! Tärkeintähän on kuitenkin Suomessa Valmistettu,eikö?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eija. Kyllä, se on tietysti tärkeintä tällä sivustolla, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Olen kuitenkin pyrkinyt pitämään tässä listauksessa sen kriteerin, että lukija pääsee linkkiä klikkaamalla tarkastelemaan tuotteita ainakin jollakin tasolla. Verkkokauppaa ei tarvitse olla.

   Tarkoitus ei ole yhtään vähätellä pelkästään kivijalkamyymälässä Suomessa valmistettuja tuotteitaan myyviä ja asiakkaita yksilöllisesti palvelevia yrityksiä. Kuten yllä jo totesin tulen tekemään tällaisista yrityksistä oman listauksensa todennäköisesti kattavammalla esittelyllä, jolloin ne pääsevät paremmin esille. En ole aivan varma toisiko se edes Boutique Heebenille mitään lisäarvoa olla mukana listalla, jossa kaikilla muilla on tuotteet näkyvillä...

   Kivijalkamyymälä-listauksen tekeminen vaatii tietysti paljon salapoliisityötä, kun joka maan kolkasta ei riitä suoraan paikallistuntemusta, joten en osaa sanoa miten kauan listauksen valmistuminen vie.

   Poista
  2. Hei Jarkko,ilokseni voin kertoa;Boutique Heebenilläkin on jotain klikattavaa tuotteet osiossa!

   Poista
  3. Hei, Loistavaa! Kiitos! Nyt on Boutique Heebenkin lisätty listalle.

   Poista
 86. Iloinen Kettuliini valmistaa myös naistenvaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Nyt mukana myös naistenvaatteiden listauksessa.

   Poista
 87. Hei.
  Mahtaako Niccolei eli Nikitrade täyttää suomalaisuuden kriteerit?
  Pirjo

  VastaaPoista
 88. Aivan mahtava lista! Oon ite uusimassa vaatekaappia järkeväksi, halvat kiinassa tuotetut vaatteet saa väistyä harkiten ostettujen kotimaisten alta. Tänään tilasin uusia perusvaatteita neljältä eri vaatevalmistajalta ja lupaan että tänä vuonna ostan vain suomalaisia vaatteita.

  VastaaPoista
 89. Uskon että myös Ruska täyttää listaan pääsyn kriteerit �� Yhen naisen yritys joka toimii Kolarista käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, löytyy kyllä Suomessa valmistettujen lastenvaatteiden listauksesta, mutta naistenvaatteiden osalta en ole löytänyt mitään tänne linkattavaa sivustoa, jossa vaatteita pystyisi katselemaan. Otan enemmän kuin mielelläni vinkin, jos tällainen sivusto löytyy ;)

   Poista
 90. Hei,

  Soilituote Oy on lahtelainen lähes 50-vuotias perheyritys. Meillä on 2 merkkiä, Lena ja My Prema.

  Lena -merkillä valmistetaan naisten vaatteita ja ne myydään jälleenmyyjien kautta ympäri Suomen. Lena -vaatteista suurin osa valmistetaan täällä tehtaallamme Lahdessa, pieni osa alihankkijoillamme Virossa. http://lena.fi/ https://www.facebook.com/Soilituote/

  Toinen, uudempi merkkimme, My Prema taas myydään suoraan kuluttajille pääasiassa verkkokaupan kautta. Prema on tunnettu Fantasia -leggingseistä, mutta toki valmistamme myös muuta, mm. toppeja, tunikoita, lasten leggareita jne. Prema laajenee tämän kevään aikana käsittämään myös mm. äitiysleggarit ja muut äitiysvaatteet, lastenvaatteet, mekot jne. Prema valmistetaan kokonaan täällä Lahdessa. http://myprema.fi/ http://shop.myprema.fi/fi/ https://www.facebook.com/myprema/

  Terveisin,
  Henrietta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos! Lisäsin My Preman listaukseen. Pystytäänkö Lena -mallistosta nimeämään Suomessa valmistetut vaatteet vai voiko periaatteessa kaikki vaatteista olla valmistettu joko Lahdessa tai Virossa?

   Poista
  2. Hei,

   Tällä hetkellä ei pystytä erottelemaan, missä on valmistettu. Tosin suurin osa tämän kevään vaatteista on jo tehty täällä meillä Lahdessa, eli tuotanto enenevässä määrin on siirtymässä tänne, tarkoituksena siis alkaa painottamaan kotimaisuutta.

   Poista
 91. Puuttuu harajuku www.harajuku.fi ja ipana aitta www.ipanaaitta.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lisäsin Harajukun tälle listalle ja Ipana Aitan lastenvaatelistalle: https://kohtisuurtaunelmaa.blogspot.fi/2017/01/valmistettu-suomessa-lista-kotimaisista_12.html

   Poista
 92. Listalta puuttuu Aurora Collection. Aurora Raiskisen suunnittelema hää- ja juhlapukumallisto. Sitä saa tällä hetkellä ostettua Fitting Roomilta Helsingistä ja Glamourilta Lahdesta. (www.revelations.fi ja www.fittingroom.fi)

  VastaaPoista
 93. Luovala on yhden luovanhullun yritys, joka tekee uniikkeja ompeluihanuuksia pääasiassa tilauksesta omien toiveiden ja mittojen mukaan, ihanista joustavista luomukankaista, merinovillasta sekä suomalaisten suunnittelijoiden kuoseista.

  www.facebook.com/Luovala

  VastaaPoista
 94. Shelby tekee ulkoiluvaatteita Oulussa: https://www.shelby.fi/?cPath=400
  Myymälä Tuirassa.

  VastaaPoista
 95. Helmineule valmistaa neuleita tilauksesta Kiimingissä (Oulussa). Myös oma mallisto. www.helmineule.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja neuleita! En ole tähän listaan selkeyden (luettavuuden) vuoksi laittanut asusteita (ja joo, rajanveto tietysti hankalaa). Asusteista saan toivottavasti jossain vaiheessa oman listan aikaiseksi.

   Poista
 96. Kiitos tästä listasta <3

  Sinne voisi lisätä vielä itse suosimani yhden naisen putiikit eli Oranssi Uni Tmi Taina Ryöppy (Kellokoskella putiikki, löytyy myös facebookista) sekä Sipuseiska
  http://www.sipuseiska.fi/sivut/sipuseiskaesittely.html
  nimimerkillä kotimaisuus ja yhden naisen yritykset kunniaan :)

  VastaaPoista
 97. Toivoisin teidän lisäävän oman yritykseni Buffo-asut blogiinne.


  Buffo-asut, Kuopio. Suunnittelee, valmistaa ja myy iloisen mielen
  trikooneulosvaatteita kaikein ikäisille ja -kokoisille asiakkaan toiveiden ja
  mittojen mukaan. Mallistossa on myös helposti puettavat asut esim pyörätuolia
  käyttäville. Www.buffo-asut.fi. FB: Buffo Asut

  Yst. Jatta Pöllänen/Buffo-asut
  instagram: #buffoasut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni lisäys. Materiaalit tilataan Suomesta (esim Orneule Oy:stä) ja Euroopasta.

   Poista
 98. Lestijärveläinen Paulanka tekee ihanuuksia pellavaa rakastaville naisille.

  VastaaPoista
 99. Hei.

  Aurora Sofia on uusi suomalainen vaatemerkki. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa luonnollisista materiaaleista.

  www.aurorasofia.com

  VastaaPoista
 100. Kiitos. Teet tärkeää työtä.

  VastaaPoista
 101. Hei! Huippu listaus, tuli tositarpeeseen kun halusin juuri investoida uuteen vaatteeseen tilanteessa, jossa aika ja energia ei riitä kirpparikierroksiin.

  En tarkkaan tiedä tämän kotimaisuusastetta mutta minulle tuli tämä viime vuonna tutuksi:
  http://www.helppoasu.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla, että listaus on ollut hyödyksi!

   Avainlippu näyttäisi ainakin Helppoasun vaatteilla olevan, joten laitetaan mukaan listalle.

   Poista
 102. Raijan aitan tuotteet ilmeisesti on suomalaista käsityötä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kysyin asiaa heiltä ja tuotteet valmistetaan Liettuassa.

   Poista
 103. Tahtoisin lisätä hyvään listaan myös oman putiikkini. Valmistamme pellavatunikoita. Myös mittatilauksena. Eli saatavana minkä kokoiselle vartalolle tahansa. Koko valmistusprosessi tapahtuu omassa pikku-ompelimossamme. Pellava toki tulee ulkomailta, vaikkakin kotimaisen tukun kautta.

  (Käsityö- ja lahjapuoti)
  Pellavasydän
  www.pellavasydan.fi
  https://pellavasydanjamervi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 104. Aivan mahtava lista kotimaisia tekijöitä! Hienoa, että törmäsin tämmöiseen blogiin. Nyt täytyy alkaa säästää, että saisi tilattua jotain ihanaa kotimaista 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuulemma on kuin rahaa laittaisi pankkiin ;)

   Poista
  2. Hei, listasta puuttuu esim Iitukka Muoniosta ja Pikku-Hilla Ranualla. Tämä lista olisi hyvä linkittää kun on puhe kotimaisesta valmistamisesta, joten olisi hyvä olla myös mahd ajantasalla 😊

   Poista
  3. Moi, samaa mieltä. Vähän tahtonut blogi jäädä muiden kiireiden alle :( Iitukka on nyt lisätty lastenvaatteiden listaan ja Pikku-Hilla siellä jo olikin.

   Poista
 105. Muoti-Herrala, jonka tuotemerkkinä Shenina, kotipaikka Vinkkilä. Tyylikästä aikuisen naisen laadukasta parempaa käyttövaatetta ja juhla-asua.

  VastaaPoista
 106. Hieno lista!
  Oman työpaikan, Lapuan Kankurit, voisi myös lisätä listalle vaikkei varsinaisesti vaatefirma olekaan. Mallistosta löytyy kuitenkin myös jonkin verran asusteita.
  Shaaleista ja huiveista kaikki muut valmistetaan Suomessa paitsi IIDA, UNI ja MARIA taskuhuivit.

  https://www.lapuankankurit.fi/fi/sisustus-sina/shaalit-huivit

  Vilma

  VastaaPoista
 107. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 108. Ihan loistava lista.
  Kävin kaikki listalla olevat läpi ja ihmettelen, että miksi olen ostanut kaupasta vaatteita, kun löytyy näin hienoja ihan Suomesta.

  VastaaPoista
 109. Mainostan omaa ihka uutta merkkiäni, joka mielestäni sopisi listalle: Nonbarelle. Kyseessä alusvaatemerkki, jonka tuotteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja valmistetaan Suomessa, allekirjoittaneen toimesta. Ja kun alkutaipaleella vasta ollaan, niin paljon lisää tuotteita on tulossa.

  Kotisivut/blogi löytyy osoitteesta www.nonbarelle.com
  Ja tuotteita voi tilata Nonbarellen Etsy -shopista: www.etsy.com/shop/nonbarelle

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...