torstai 12. tammikuuta 2017

Valmistettu Suomessa - Lista kotimaisista lastenvaatteista ja -asusteista

Kotimaiset lastenvaatteet ja -asusteet


Päätin vuoden 2016 julkaisemalla listan kotimaisista naistenvaatteista. Jatketaan listausten tekoa toisesta tuoteryhmästä, joista en niin kauheasti ymmärrä eli lastenvaatteista ja -asusteista. Niitä olen kuitenkin itse ostanut ja jopa menestyksekkäästi. Upeita lastenvaatevalmistajia Suomesta löytyy vaikka kuinka paljon ja todennäköisesti listani on taas aluksi vain pieni raapaisu kaikista kotimaisista lastenvaatemerkeistä. Kirjoitinkin jo aikaisemmin, että lasten vaatteiden osalta alkaa olla sellainen tilanne, että ulkolaisia vaatteita ei juuri tarvitse ostella. Tämä tietysti edellyttää omaa halua ja kärsivällisyyttä etsiä juuri kotimaisten valmistajien tuotteita, sillä ensimmäisenä eteen tulevat vaatteet ovat melkein poikkeuksetta aina ulkomaalaista tuotantoa.

Yritän taas hieman auttaa kotimaisia tuotteita etsiviä listaamalla merkit/valmistajat yhteen listaan. Lastenvaatemerkit, joilta löytyy ainakin pääosin Suomessa valmistettuja tuotteita ovat alla aakkosjärjestyksessä. Vaatemerkkien otsikosta aukeaa linkki, joka johtaa mahdollisimman lähelle tuotteita.

Todella mielelläni otan taas vinkkejä vastaan, jos joku listan linkeistä on pielessä tai jos/kun listalta puuttuu sinne kuuluvia lastenvaatemerkkejä. Haluan kuitenkin taas pitää kiinni siitä, että listalle lisättävien linkkien takaa löytyy vähintään kuvia myynnissä olevista tuotteista. 

Tutustu myös pelkästään Suomessa valmistettavia tuotteita myyvän Maammekaupan lastenvaatevalikoimaan.

Myös tämä lista päivittyy jatkossa säännöllisemmin osoitteessa:


Maammekaupan blogi - Lista kotimaisista lastenvaatevalmistajista

Nauttikaa kotimaisista lastenvaatteista!

Aaretti, Kirkkonummi (housut, mekot, pipot, puserot, T-paidat)

Hauskuus ja käytännöllisyys samassa vaatteessa loivat idean Aaretti- lastenvaatteille. Jokainen vaate suunnitellaan ja valmistetaan uniikkina käsityönä Kirkkonummella.

Ainola®, Ranua (bodyt, housut, mekot, paidat)

Kotimaiset Ainola® -tuotteet henkivät iloa, raikkautta ja hyväntuulisuutta. Suunnittelussa ja valmistuksessa kiinnitetään huomiota mallien hyvään istuvuuteen, käyttömukavuuteen ja kestävyyteen. Kaikki Ainola® -vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Autioneule, Kankaanpää (bodyt, haalarit, housut, jumpsuitit, kietaisunutut, legginsit, paidat, pipot, pyjamat, tumput, tunikat)

Aution Neule käyttää tuotteissaan 100 % puuvillaa tai luomupuuvillaa asiakkaiden toiveiden mukaan. Tuotteet ovat yksivärisiä pienten lasten perinteisiä vaatteita. Kankaat kudotaan, värjätään ja ommellaan Suomessa. Tuotteiila on Avainlippumerkki.

Bellapuu, Mäntsälä (pipot)

Suomessa valmistettuja pipoja.

Chas, Raisio (hameet, housut, jakut, liivit, mekot, paidat)

Yksilöllisiä, Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja lastenvaatteita arkeen sekä juhlaan. Chas -lastenvaatteet pysyvät siisteinä pitkään ja ovat helppoja huoltaa. Kaikki vaatteet valmistetaan luonnonmateriaaleista; puuvillasta, pellavasta ja ramista. Kankaiden valinnat on tehty käyttötarkoitus, ekologisuus ja materiaalien kestävyys huomioiden. Kaikki  Chas -vaatteiden materiaalit hankintaan Suomesta.

ElinaWee, Uusikaupunki (bodyt, haalarit, hameet, housut, huivit, mekot, paidat, pipot, tunikat)

Iloisia vaatteita aikuisille ja lapsille. Ja vähän jotain muutakin pientä. Ompelee pääasiassa tilauksesta, mutta joitakin satunnaisia valmiitakin ompeluksia on myynnissä.

Elsa Pitkänen Ky, Kuopio (rukkaset)

Elsa Pitkänen Ky:llä on yli 40 vuoden kokemus lasten rukkasten valmistuksesta. Satu -rukkaset on suunniteltu erityisesti päiväkoti-ikästen käyttöön. Ne ovat vettähylkivät, suojaavat erinomaisesti tuulelta ja pitävät pikkuiset kädet lämpiminä kovemmillakin pakkasilla. Avainlippu-tuote.

EnglaCharlotta, Kemiö (juhlamekot, juhlapuvut)

Ateljé Rosenblad valmistaa tilauksesta EnglaCharlotta tuotemerkillä upeita lasten juhlavaatteita tytöille ja pojille. 

Erja Raittinen Oy, Joutsa (bodyt, paidat, pipot, tuubihuivit)

Erja Raittinen Oy on joutsalainen tekstiilialan perheyritys, joka on toiminut jo vuodesta 1987. Lastenvaatteet on kaavoitettu suomalaiselle lapselle ja ne ovat helppohoitoisia sekä käytännöllisiä.

Gugguu, Tampere (lapaset, pipot)

Suomessa lastenvaatteeita suunnittelevan Gugguun mallistosta löytyy myös Suomessa valmistettuja merinovillaisia pipoja ja lapasia. Muiden vaatteiden tuotanto tapahtuu Baltiassa.

Hahtuvahullu, Mikkeli (harkkahousut, kestovaippatuotteet)

Kotimaisia käsintehtyjä kestotuotteita.

Harajuku, Kemi (hameet, mekot, pipot)


Harajuku on kemiläinen yritys, jonka nimen takaa löytyy laadukkaita kotimaisia vaatteita suunnitteleva ja käsityönä valmistava ompelijatar.

Hattuli, Petäjävesi (hatut, paidat, pipot, tunikat)

Hattulin pääperiaatteena on, että hattu istuu hyvin, suojaa korvia ja näyttää hyvältä. Tuotteita valmistetaan piensarjoina, joten ne ovat lähes uniikkeja. Kaikki tuotteet ovat kotimaista käsityötä.

Hellapuu, Rauma (paidat, tunikat)

Hellapuu on iloinen brändi, joka tuottaa asiakkaille kivijalkapuodissaan luomua ja kotimaisuutta suosien iloisia ja turvallisia vaatteita sekä pientuotteita aikuisille ja lapsille. Suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa keskitytään linjakkuuteen sekä aitoon mukavuuteen. Pääosassa on kotimainen kuosisuunnittelu yhdessä kotimaisen valmistamisen kanssa.

HiiA, Kuopio (hameet, hatut, housut, mekot, takit)

HiiA tuotteet ovat pääasiassa kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Mallit ovat reiluja ja väljiä, joten ne sopivat monenlaisille lapsille. 

Hillaclothing, Jyväskylä (bodyt, haalarit, housut, kypärämyssyt, legginsit, mekot, paidat, pipot, tunikat)

Hilla Clothing -vaatemallisto on suunniteltu ja valmistettu täysin Suomessa. Myös kaikki kankaat valmistetaan ja painetaan Suomessa. Tuotteille on myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu -merkki.

Huopatehdas J.Alho, Jämsä (huopatennarit, huopatossut)

Alhon suvun huopatehdas on aloittanut toimintansa vuonna 1927. Huopatehdas on ollut samalla perheellä koko ajan ja on aina taukoamatta tähän päivään asti toiminut huopatossujen valmistajana.

Iitukka, Muonio (bodyt, housut, kylpytakit, mekot, paidat, potkuhousut, unihaalarit.

Lastenvaatteita lapista.

Iloinen Kettuliini, Kiiminki (mekot, paidat)

ILOinen KettuLiini on pieni Koti- ja verkkokauppa, jonka kaikki vaatteet suunnitellaan ja ommellaan itse. Kankaiden kuosikuvat ovat Leena Renkon ja Annika Nykäsen suunnittelemia.

ILONA rantasalmi, Rantasalmi (bodyt, mekot, paidat, pipot, tunikat, yöpuvut)

Mukavia, värikkäitä, rentoja ja ennen kaikkea kestäviä vaatteita Rantasalmelta Etelä-Savosta. Kaikki tuotteet valmistetaan yrityksen omassa pienessä ompelimossa.

Ipana Aitta, Äänekoski (hatut, mekot, paidat, takit)

Ipana Aitta valmistaa pieniä eriä yksilöllisiä kotimaisia lastenvaatteita.

Isoäidin Aikaan, Kirkkonummi (hatut, housut, lakit, mekot, pipot, sarkapuvut, sukat, takit)

Isoäidin aikaan -malliston tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa. Niiden inspiraation lähteenä on usein ollut vanha valokuva, tarina ja siitä syntynyt mielikuva, joka on kypsynyt rauhassa tuotteeksi sopivan hetken ja materiaalin kohdatessa. Tyypillistä uniikille mallistolle on, että se on ajatonta ja tuotteilla on pitkä elinkaari.

Jadena, Espoo (harkkahousut, kestovaippatuotteet)

Käsityönä valmistetut kestovaipat ja muut kestotuotteet. Kaikki Jadena -tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. 

Johanna K. Design, Taivassalo (haalarit, myssyt, kaulurit, vanttuut)

Johanna K. Design on perustettu vuonna 2004. Kaikki tuotanto neuloksesta valmiiseen tuotteeseen tapahtuu Johanna K. Designin tehtaalla Taivassalossa. 

Kauneve, Helsinki (lapaset, myssyt, tupsulakit, tuubihuivit, villahaalarit, villatakit)

Kauneve suunnittelee ja valmistaa kauniita ja iloisia vaatteita ja asusteita mukavuutta rakastaville lapsille sekä laatua ja eettisyyttä arvostaville aikuisille. Kaikki Kauneven tuotteet valmistetaan Suomessa.

Kivat, Tampere (haalarit, Lapaset, sormikaat, pipot, takit, tuubihuivit)

Kivat-tuotteet syntyivät tarpeesta löytää luonnonmateriaaleista tehtyjä lastenvaatteita herkkäihoisille lapsille. Kivat- tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa merkin synnystä lähtien, jo yli 30 vuoden ajan.

Kotiommel, Lohja (pipot)

Kotiompelimo jossa valmistuu laadukkaita vaatteita, sisustustuotteita, kasseja ja muuta kivaa.

Maitotyttö, Jämsä (bodyt, housut, kestovaipat, paidat, potkuhousut, tunikat)

Maitotyttö Mini -lastenvaatevalikoimasta löytyy lapsille iloiset ja kestävät vaatteet. Ne valmistetaan käsityönä Suomessa.

Marlon, Kalajoki (bodyt, housut, myssyt, paidat, potkuhousut)

Marlonin vauvanvaatteiden valmistus langan jälkeen valmiiseen tuotteeseen asti tapahtuu kokonaan Suomessa. Kaikille Marlonin tuotteilla on myönnetty avainlippu oikeudet.

Melli Ecodesign, Jyväskylä (bodyt, haalarit, hameet, housut, hupparit, keskosvaatteet, kypärämyssyt, legginsit, mekot, paidat, pipot, takit, tunikat)

Melli EcoDesign -lastenvaatemerkki panostaa vahvasti kotimaisuuteen. Vaatteiden suunnittelu, kankaan valmistus ja painanta sekä ompelu tehdään Suomessa kotimaisia materiaaleja käyttäen.

Merineule Oy, Kustavi (legginsit, paidat, pipot, villahaalarit, villahousut)

Merineuleen tuotteissa käytetään Suomessa valmistettuja neuleita, joissa on mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja, kuten villaa ja puuvillaa. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja ommellaan yrityksen omissa toimitiloissa eli tuotteet ovat taatusti kotimaisia.

Mia-Tuote Oy, Tampere (liikuntavaatteet)

Mia-Tuote Oy valmistaa urheiluvaatteita omilla tuotemerkeillään DanceStar®Collection ja Sportfire® . Mallistot valmistetaan alusta loppuun Suomessa käyttäen vain laadukkaimpia materiaaleja.

Modakidz, Luoto (bodyt, housut, legginsit, potkupuvut, puserot, tunikat)

ModaKidz on tuotemerkki, jonka valmistus tapahtuu Luodossa, länsi Suomessa. Tuotteet on valmistettu kokonaisuudessaan Suomessa. 

Momel, Oulu (tunikat)

Kotimainen ommel ja Ekodesign puoti. Yrityksen kankaat on tuotettu eettisesti ja kestävästi, myrkyttömästi ja mahdollisimman kotimaisesti. Kuosit ovat Elina Lappalaisen tai suunnittelija Jessica Pennasen käsialaa.

Musko Design, Espoo (tossut, tupsuhatut)

Musko Design on syksyllä 2013 perustettu yritys, joka valmistaa asusteita lapsille ja aikuisille.

Myllymuksut, Juupajoki (bodyt, haalarit, housut, jumpsuitit, kerrastot, kestovaipat, paidat, pipot, potkuhousut, tumput, tunikat, töppöset)

Myllymuksut Oy on monipuolinen suomalainen yritys, jonka valikoimaan kuuluvat laadukkaista, mukavista ja turvallisista kankaista valmistetut vaatteet ja asusteet koko perheelle. Yritys sijaitsee Pirkanmaalla Juupajoella, josta käsin se palvelee asiakkaita verkkokaupan välityksellä ja persoonallisessa, navettaan remontoidussa Muksupuodissa.

Myssyfarmi, Kyrö (myssyt)

Myssyfarmi on palkittu luomutila ja kansainvälistyvä ekodesign-yritys Pöytyän Vistolan kylältä. Kaikki myssytuotteet on neulottu käsin Pöytyällä myssymummojen, paikallisten isoäitien puikoissa.

Napikas, Kärsämäki (bodyt, haalarit, hameet, housut, hupparit, paidat, pipot, takit, tunikat)

Napikas on vuonna 2005 perustettu perheyritys, joka valmistaa ihastuttavia ja käytännöllisiä lastenvaatteita.

Neenuska, Saarijärvi (hameet, huivit, mekot, paidat, pannat, pipot)

Neenuskan valikoimista löytyy iloiset ja värikkäät lastenvaatteet, pipot sekä muut asusteet. Kaikki valmistuotteet ovat Suomessa valmistettuja.

Nevertex Oy, Yli-Ullava (pipot)

Nevertex Oy on aidosti kotimainen neulealan perheyritys, jossa sekä suunnittelu että tuotanto tapahtuvat kotisuomessa, paikallisten ammattilaisten käsissä. Käytettävät neulokset valmistetaan tehtaan omassa neulomossa viimeisintä neulontateknologiaa hyödyntäen. Neulonnan jälkeen kankaan käsittely, tuotteen valmistus ja myyntikunnostus tapahtuvat myös saman katon alla Nevertexin omissa tuotantotiloissa. 

Nona k, Helsinki (juhlamekot, , legginsit, mekot)

Nona K Oy on vuonna 2016 perustettu vaatetusalan yritys, joka on erikoistunut lasten juhlavaatteisiin. Kaikki tuotteet ommellaan huolella, rakkaudella ja kunnioittaen suomalaista käsityötä. 

Nopsupopsu, Sastamala (housut, hupparit, legginsit, lippikset, mekot, pipot, tuubihuivit)

Laadukkaita ja kauniita Suomessa valmistettuja asusteita ja vaatteita.

Nosh & Kivat, Hämeenlinna (pipot, villahaalarit, villahousut, villatakit)

NOSH & KIVAT villavaatemallisto on syntynyt kahden suomalaisen yrityksen yhteistyössä. NOSH värimaailma ja graafinen ilmaisutapa on toteutettu kotimaassa valmistetuissa KIVAT -tuotteissa, yhteistyömallistona.

Nuppari, Pöytyä (paidat)

Nuppari suunnittelee, painaa ja ompelee persoonallisia ja pitkäikäisiä paitoja.

Nuttu-Liina, Turku (hameet, housut, lakit, mekot, potkuhousut, takit)

Nuttu-Liinan tuotteet ovat uniikkeja tai hyvin pieniä sarjoja ajattomia ja persoonallisia, massatuotannosta poikkeavia lastenvaatteita. Vaatteet valmistetaan luonnonmateriaaleista ja mahdollisimman suuri osa raaka-aineista on kierrätettyä.

Omama, Kotka (housut, huivit, kestovaippatuotteet, paidat, pipot, tunikat)

Omama -tuotteet valmistetaan yksilöllisesti käsityönä Kotkassa pääasiassa kotimaisista kankaista. 

Omin, Seinäjoki (housut, jumpsuitit, kaulurit, mekot, paidat, pipot)

Omin on kahden naisen perustama kotimainen design-alan yritys, jonka kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Onnikas, Tampere (kestovappatuotteet)

Onnikkaan kestovaippatuotteet valmistuvat lämmöllä ja taidolla kotiompelimoissa.

Otus ateljee, Tuusula (hameet, housut, hupparit, paidat, tunikat)

OTUS on yhden naisen yritys pääkaupunkiseudulta, joka käyttää materiaaleina mahdollisimman paljon kierrätettyä, kotimaista ja luomua.

Paapero, Kemijärvi (bodyt, housut, hupparit, lakit, legginsit, mekot, paidat, pipot, takit, tunikat, ulkoiluhaalarit, ulkoilutossut)

Paaperon tuotteissa yhdistyvät suomalainen muotoilu, ainutlaatuiset luonnonläheiset kuosit, suomalainen ompelutyö ja kotimaiset materiaalit. Lapsen huomioivat Paapero-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan alusta loppuun Suomessa (Suomen Lapissa). Paaperolle on myönnetty Design from Finland –merkki vuonna 2015.

Paccas, Kokkola (nahkakintaat)

Paccas on syntynyt unelmasta, jossa yhdistyy neljän sukupolven yli karttunut ammattitaito sekä halu nähdä käsineet uudessa valossa. Jokainen käsine on Suomessa suunniteltu ja huolella valmistettu tarkoin valituista materiaaleista. Paccas haluaa vaalia ainutlaatuista, katoavaa kädentaitoa ja siksi kaikki tuotteet valmistetaan Pohjanmaalla Suomessa.

PaaPii Design Oy, Alaveteli (bodyt, hameet, housut, legginsit, paidat, pipot, potkuhousut, tunikat)

PaaPii on omasta erottuvasta designista ja sykähdyttävistä värisävyistä tunnettu merkki, jonka valikoimasta löytyy iloisia ja värikkäitä tuotteita vauvojen, lasten ja naisten vaatetukseen sekä kodin sisustukseen. Kaikki tuotteet, kankaat, kuosit ja vaatteet ovat omaa tuotantoa ja kaikki valmistuotteet suunnitellaan ja ommellaan Suomessa.

Papu Design, Nokia (legginsit)

Papu on suomalainen lastenvaate- ja lifestylebrändi, jonka mallistot syntyvät suunnittelijoiden ja taiteilijan yhteistyönä. Vaatteet tuotetaan Suomessa, Nokialla tai Portugalissa.

Pikku-Hilla, Ranua (bodyt, ahmeet, housut, legginsit, mekot, paidat, pipot, tunikat)

Pikku-Hillan tuotteet valmistetaan Suomen Lapissa ammattitaitoisesti, laadukkaista materiaaleista.

PikkuLilli, Tampere (housut, huivit, pipot, tunikamekot)

PikkuLilli on suomalainen vaatetusalan yritys, jonka tuotteet valmistetaan suunnittelusta viimeistelyyn Tampereella. PikkuLillin vaatteet ja asusteet ovat yksilöllisiä, pitkäikäisiä ja mukavia käyttää. Suunnittelussa on erityisesti huomioitu vaatteen mahdollisimman pitkä käyttöikä.

Piruetti Oy, Tampere (liikuntavaatteet)

Jo yli 40 vuotta alalla toiminut Piruetti valmistaa Tampereella oman la Pirouette merkkinsä alla monipuolisesti liikuntavaatteita. Piruetin tuotteet valmistetaan vain parhaista materiaaleista, alan uusinta teknologiaa seuraten.

Pono Design, Jyväskylä (hatut, myssyt, pipot)

Pono Design on syntynyt kahden pienen lapsen äidin intohimosta ommella persoonallisia ja näyttäviä pipoja ja asusteita omille lapsille.

Poutapukimo, Vaasa (hameet, huivit, legginsit, mekot, paidat, pipot, tunikat)

Pouta on Poutapukimon oma, 100% kotimainen tuotemerkki, jonka kaikki tuotteet on suunniteltu Poutapukimon työhuoneella Vaasassa ja teetetty pienissä yrityksissä lähituotantona.

Punainen Norsu, Turku (hameet, housut, hupparit, mekot, paidat, takit)

Punainen Norsu  on vuonna 2004 perustettu ekologinen lastenvaatemallisto, jonka vaatteet on valmistettu kierrätysmateriaalista, sekä uusista mahdollisimman ekologisista materiaaleista. Punaisen Norsun tuotteet suunnitellaan suomessa ja myös suurin osa tuotannosta tapahtuu täällä. Trikootuotanto tapahtuu kuitenkin Portugalissa.

Reinot, Lieksa (lasten Reinot)

Ensimmäiset Ainot valmistettiin Tampereella jo vuonna 1930 ja Reinot vähän myöhemmin. Tänään Reinoja ja Ainoja valmistetaan Lieksassa myös lapsille monessa eri muodossa.

Riihipeikko, Järvenpää (housut, liivit, mekot, paidat)

Riihipeikkoasut on suunnitellut Tiina Kaunismäki, joka on tehnyt muotia ihanine yksityiskohtineen jo 20 vuoden ajan. Tiina Kaunismäen kädenjäljessä yhtyvät uskollisuus käsityöläisperinteelle ja tuoreiden tuulten aistimukset niin tyylissä, materiaaleissa, tulkinnassa kuin toteutuksessakin.

Royalkestot, Turku (kastemekot, kestovaippatuotteet, pipot, uimahousut)

Royalkestojen kulisseissa hääräilee kaksi puotimummoa sekä lisäksi ruuhka-aikana muutama muu apukäsi, joita yhdistää intohimo käsitöihin. Jokainen tuote valmistetaan yrityksessä omin käsin.

Ruska vaatteet, Pello (bodyt, lakit, legginsit, mekot, paidat, tunikat)

Lasten vaatheita käsityönä Suomen Lapista.

Ruskovilla, Orimattila (alusasut, bodyt, lapaset, myssyt, paidat, potkuhousut, sukat)

Luonnonkuituisia asuja ja tekstiilejä ihmisen omista lähtökohdista luontoa kunnioittaen. Ruskovilla-tuotteet syntyvät kotimaisella työllä suunnittelusta, kaavoituksesta ja materiaalin neulonnasta alkaen aina ompeluun ja viimeistelyyn saakka.

Ruttutikki, Vesilahti (bodyt, mekot, paidat)

RuttuTikin tuotteet ovat värikkäitä ja leikkimielisiä. Tuotteet valmistetaan täysin käsityönä laadukkaista kankaista. Jokainen tuote on oma yksilöllinen kappaleensa.

Samettisydän, Riihimäki (hatut, tossut)

Uniikit Sametti Sydän lastenvaatteet valmistuvat Riihimäellä.   
 
Sampsukka, Joensuu (bodyt, caprit, haalarit, hameet, housut, legginsit, mekot, paidat, pipot, potkuhousut, shortsit, topit, tumput, tunikat)

Sampsukka tarjoaa lapsille korkealaatuisia ja huolella valmistettuja tuotteita, joissa on hyvä leikkiä. Kaikki vaatteet valmistetaan Suomessa.

Samurai Shop, Soini (housut, pipot, tuubihuivit)

Samurai Shopin verkkokaupasta löytyvät persoonalliset pipot ja asusteet sekä lapsille että aikuisille. Kaikki tuotteet on valmistettu käsityönä, laadukkaista materiaaleista.

Sarah Design, Kuopio (bodyt, housut, legginsit, jumpsuitit, mekot, paidat)

SARAH DESIGN on Kuopiolainen uunituore yhden naisen pyörittämä yritys joka valmistaa eettisesti laadukkaita ja hauskoja lastenvaatteita. Vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Kuopiossa.

Second Chance, Raasepori (bodyt, haalarit, housut, mekot, puserot)

Second Chancen vaatemallisto toteutetaan pienen sarjan tuotantona Suomessa. Jokaisen tuotteen jokainen valmistusvaihe on tehty suomalaisessa perheyrityksessä, mikä takaa sen, että tuotteet valmistaa ammattitaitoinen, aikuinen ihminen.

Sikaihana, Ylöjärvi (bodyt, hameet, housut, mekot, kypärämyssyt, lippikset, paidat, pipot, rusettipannat, tumput, tunikat, tuubikaulurit)

Sikaihana on yhden naisen yritys joka valmistaa nimensä mukaisesti aivan sikaihania vaatteita, asusteita ja tilkkupeittoja myös tilauksesta. Kaikki tuotteet valmistuvat Ylöjärvellä, missä Sikaihanalla on myös korjausompelupalvelu.

Soma Original, Siuntio (huivit, nahkarukkaset, pipot)

SOMA Original Oy on kahden naisen kesällä 2016 perustama lasten ja naisten asusteita suunnitteleva ja valmistuttava yritys, jonka kaikki ommellut tuotteet tehdään Suomessa. Mallisto on luotu käytännön tarpeiden perusteella estetiikkaa unohtamassa.

Sukkamestarit, Tampere (sukat)

Sukkamestarit on suomalainen sukkiin sekä urheilu- ja vapaa-ajan vaatetukseen erikoistunut yritys, jonka kaikki lasten sukat ovat Suomessa valmistettuja Avainlippu-tuotteita.

Taikatuulia, Vantaa (haalarit, hameet, housut, legginsit, paidat, tunikat)

Taikatuulia on pieni, yhden hengen suomalainen lastenvaateyritys, joka myy laadukkaita ja yksilöllisiä lastenvaatteita. Suurin osa Taikatuulian tuotteista on omaa tuotantoa eli kotimaista käsityötä.

Tanssiva Lanka, Orivesi (hameet, housut, liivit, mekot, paidat, unipussit)

Tanssivan Langan Kirsikankukka -lastenvaatemallisto suunnitellaan, leikataan, brodeerataan ja ommellaan kokonaisuudessaan Suomessa.

Tarkkatikki, Laukaa (bodyt, legginsit, paidat, tunikat)


Tarkkatikin yksilöllisesti valmistetut vaatteet on tarkoitettu käytettäviksi sekä arkena että juhlana. Jokaisen vaatekappaleen on omin käsin valmistanut laukaalainen yrittäjä ja omistaja Susan Immonen.

Teelikamentten, Äänekoski (bodyt, hupparit, lätsät, mekot, paidat, pipot, tunikat)

Teelikamentten on yhden naisen yritys, joka valmistaa iloisia vaatteita, pussukoita ja muita pehmoisia tuotteita lapsille ja lapsenmielisille aikuisille käsityönä Äänekoskella.

Tesema, Nurmes (sukat)

Tesema Oy on vuonna 1989 perustettu suomalainen sukkatehdas, joka valmistaa sukkia erilaisiin olosuhteisiin. Teseman lasten mallistossa on väriä puuvillaisissa raitasukissa ja lämpöä merinovillaa sisältävissä liikuntasukissa. Sukille on myönnetty avainlippu-merkki.

Tikkerperi, Kangasala (heijastinpipot, heijastintumput)

Tikkerperi on yhden naisen käsityöyritys, jonka valikoima  keskittyy heijastaviin tuotteisiin sekä heijastimiin.

Tirsokas, Leppävirta (harkkahousut, kestovaippatuotteet)

Tirsokas on yhden naisen käsityöyritys, joka valmistaa kaikki tuotteensa käsityönä. Tirsokas on toiminut kestovaippa-alalla jo yli kymmenen vuotta.

Tmi Pipsa Harju, Sastamala (legginsit)

Tmi Pipsa Harju on vuonna 1988 perustettu vaatealan yritys, joka valmistaa vaatteita bambukuidusta.

Ullekas, Turku (hatut, mekot, paidat, pipot)

Ullekas-tuotteet pitävät sisällään Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja uniikkeja lasten ja vähän aikuistenkin hattuja, vaatteita ja kasseja.

Vekarat, Kotka (Bodyt, haalarit, hameet, housut, mekot, paidat, pipot, potkuhousut, tunikat)

Lastentuote Vekarat on kotkalainen lasten käyttövaatteita valmistava yritys, joka valmistaa kaikki myynnissä olevat tuotteensa itse laadukkaista materiaaleista.

Viljamin Puoti, Espoo (legginsit, mekot, pipot)

Viljamin Puodin kaikki vaatteet ommellaan Suomessa.

Vinkee, Jyväskylä (heijastinliivit, heijastinpipot)

Vinkee on suomalainen yritys, joka valmistaa hauskoja heijastinliivejä niin lapsille kuin aikuisillekin. Valikoimassa on myös pipoja isoilla heijastinkuvioilla, sekä muita heijastintuotteita. Kaikki yrityksen omat tuotteet tehdään Suomessa laadulla ja hyvällä mielellä.

Vuoriortta, Espoo (kypärämyssyt, mekot, myssyt, sukat, T-paidat)

Vuoriortta-tuotteet valmistetaan suomalaista käsityötä arvostaen luonto- ja ihoystävällisistä materiaaleista. Vuoriortta malliston ideologia perustuu hyvään oloon ja arjen kauneuteen. Suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa keskitytään linjakkuuteen sekä aitoon mukavuuteen. Koko Vuoriortta-mallistolle on myönnetty avainlippu-tunnus.

YES YES, Kurikka (housut, lakit, myssyt, paidat, pipot, puserot, takit)

Suunnittelija Leena Ujaisen suunnittelemia Suomessa valmistettuja, laadukkaita ja käytännöllisiä vaatteita leikkiville lapsille. YES YES -vaatteiden materiaalit ovat laadukkaita, värit iloisia, mallit yksinkertaisia ja huolella tuotettuja.


Tässä näitä nyt sitten taas oli. Tee jotain kommervenkkejä, jolla saat päivittyvän listauksen itsellesi muistiin, jos pidit sitä hyödyllisenä. Pistä myös alle kommenttia tai lähetä sähköpostia, jos mielessäsi on lisää kotimaisia lastenvaatevalmistajia tai jos listassa on mielestäsi jotain korjattavaa. Saa myös vinkata, jos listalle on lipsahtanut jokin merkki, joka ei sinne oikeasti kuulu.52 kommenttia:

 1. Hei! Hahtuvahullun kestovaipat ym. kestotuotteet valmistetaan Mikkelissä. Terveisin Teija/Hahtuvahullu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Teija, Hahtuvahullusta minua jo vähän vinkattiinkin ja kävin jopa verkkokaupassa vähän kuikuilemassa, mutta listaan lisääminen jäi lähinnä siitä syystä, että en löytänyt kaupasta mitään tietoa itse yrityksestä. Eli pieni esittely olisi kiva ;) Nyt kuitenkin lisäsin Hahtuvahullun listalle...

   Poista
 2. Mintelli valmistaa mm. lastenvaatteita Forssassa ja myyntipiste on käsityökeskus Sigridissä. https://m.facebook.com/Mintelli-1396391960642567/?locale2=fi_FI

  VastaaPoista
 3. Hannen tekosia, Keuruu https://www.facebook.com/Hannentekosia/

  VastaaPoista
 4. Tmi Chas. Chas lastenvaatteita pellavasta. Valmistetaan Raisiossa. Nettikauppa chas.fi

  VastaaPoista
 5. Tämähän on tosi hienoa kun joku on tehnyt tällaisen listan! Toivottavasti leviää netissä hyvin. Itse lisäisin listalle vielä Elsa Pitkäsen rukkaset. Ulkovaatetuotantoa kun ei Suomessa juuri ole, edes lapsille mutta hyviä rukkasia löytyy. Noita rukkasia löytyy ainakin joistakin prismoista ja Pienten parhaaksi nettikaupasta http://www.pientenparhaaksi.fi/product_details.php?p=488

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä ja toivotaan, että leviää! Elsa Pitkänen on nyt listalla.

   Elsa Pitkänen Ky:stä löytyi muuten aika herättelevä parisen vuotta vanha Ylen juttu: http://yle.fi/uutiset/3-7526731

   Poista
 6. Hattarahirviö Tuusulassa valmistaa tilaustyönä värikkäitä vaatteita ja asusteita naisille ja lapsille.
  facebook.com/hattarahirvio

  VastaaPoista
 7. Vempula, Porissa käsintehtyjä lastenvaatteita ja kestovaippoja.

  Omama, vaatteita ja asusteita lapsille ja aikuisille, myös imetysvaatteita, kestovaippoja.

  Pikkeliina Turussa, käsintehtyjä asusteita lapsille ja kestovaippoja.

  VastaaPoista
 8. Listalle voisi lisätä vielä Tirsokkaan ja Jadenan kestovaippatuotteet!

  VastaaPoista
 9. Nopealla vilkaisulla ainakin Gugguu, Vimma, Aarrekid ja Metsola näytti puuttuvan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Aarrekid ja Metsola valmistuttavat vaatteet käsittääkseni Virossa.

   Vimman kotisivuilla kerrotaan, että tuotteita valmistetaan Suomessa ja Virossa. Yhdestäkään tuotteesta en ainakaan itse kuitenkaan löydä mainintaa, että olisi valmistettu Suomessa.

   Gugguulta tosiaan näyttää löytyvän merinovillaisia pipoja ja lapasia, jotka on valmistettu Suomessa. Ne lisäsin listalle. Muuten tuotanto ainakin kotisivujen mukaan Baltiassa.

   Poista
 10. Uhana Design, Nouki valmistavat Suomessa. Uhanalta osa tuotteista. Ivana Helsingin neuleet valmistetaan Suomessa. Kuten Gugguun ja Lumoan neuletakit. Taukon Neulomon mallisto.

  VastaaPoista
 11. Uhana Design, Nouki valmistavat Suomessa. Uhanalta osa tuotteista. Ivana Helsingin neuleet valmistetaan Suomessa. Kuten Gugguun ja Lumoan neuletakit. Taukon Neulomon mallisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiltä merkeiltä ei taida kuitenkaan Suomessa valmistettuja lastenvaatteita löytyä (paitsi Gugguun pipot ja lapaset, jotka jo listalle tulivatkin)... Lumoan neuletakit ja Taukon Neulomossa valmistetut vaatteet pitää toki lisätä naistenvaatteiden listalle eli tänne: http://kohtisuurtaunelmaa.blogspot.fi/2016/12/valmistettu-suomessa-lista-kotimaisista.html. Kiitos siis näistä vinkeistä!

   Poista
 12. Ja Neulomo näytti puuttuvan kokonaan. Valmistavat Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta en ole toistaiseksi törmännyt myöskään Neulomon lastenvaatteisiin...

   Poista
 13. Nuttu-Liina Turusta. Kierrätysmateriaalista valmistettuja lasten vaatteita. Kaikki kotimaista.

  VastaaPoista
 14. Listan jatkoksi ainakin :)
  Pono Design --> https://www.facebook.com/designpono/?fref=ts
  Omin --> https://www.facebook.com/OMIN-295875244078821/?fref=ts

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pono Design lisätty listalle. Omin siellä jo olikin ;)

   Poista
  2. Kiva! Kato olikin puusilmä asialla :D

   Poista
 15. https://www.facebook.com/Mitta-ommel-136150476488169/?fref=ts

  Mitta-Ommel Noormarkusta valmistaa vaatteita lapsille ja naisille.

  VastaaPoista
 16. https://www.facebook.com/mamamama84/
  Myös Mamamama Porista tekee lastenvaatteita.

  VastaaPoista
 17. Kotiommel puuttuu kahden edellä mainitun lisäksi http://www.kotiommel.fi/
  Vaatteiden lisäksi mm. laukkuja, sisustustavaraa ja nukenvaatteita.

  VastaaPoista
 18. En tiedä mistä päin suomea, mutta listalle pitää ehdottomasti lisätä nouseva nimi Lempi!! Valloittaa Suomea lastenvaatteiden lisäksi ihanilla päiväpeitoilla <3 www.facebook.com/lempituote

  VastaaPoista
 19. Muutamaan ylläolevaan vinkkiin kommenttina, että en laita listalle Facebook-sivuja. Enkä tarkoita tällä missään nimessä sitä, että valmistajat, jotka myyvät tuotteitaan pelkästään Facebooksivuillaan, myyjäisissä tai vaikka puskaradion kautta olisivat jotenkin vähemmän tärkeitä tai tuotteet eivät olisi kiinnostavia. Voi olla jopa päinvastoin, mutta listauksen luettavuuden kannalta haluan, että lukija pääsee linkeistä suoraan tarkastelemaan valmistajien tuotteita.

  Ja täällä kommenteissa Facebook-linkit tietysti säilyvät eli on kuitenkin tosi mukavaa, jos näitä vinkkejä tulisi jatkossakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempi on perustanut myös nettikaupan.

   Poista
 20. Neenuska, Saarijärvi www.neenuska.fi
  Pipoja, mekkoja, paitoja, hameita... :)

  VastaaPoista
 21. Kiitos kattavasta listasta ja tarkkuudesta siinä, mikä todella on Suomessa tehty. Monella on design suomalaista ja valmistus muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä :) Näinhän se tosiaan on.

   Vähän on tämänkin listan päivitys jäänyt viime aikoina muiden kiireiden jalkoihin, mutta yritetään taas ehtiä...

   Poista
 22. Aaretti, Kirkkonummi www.aaretti.fi
  Lastenvaatteet kestovaippailijoille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, lisäsin listalle. Pääsikin piikkipaikalle :)

   Poista
 23. Ilona rantasalmi valmistaa vaatteita lapsillle ja aikuisille Etelä-Savossa. https://www.ilonarantasalmi.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätty listalle. Meni myös naisten vaatteiden listalle.

   Poista
 24. Lisäisin mukaan vielä Huppan en ole täysin varma mutta törmäsin tänään tähän ja sanottiin että olisi suomalainen?
  http://www.huppashop.fi
  https://perheellisenonni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kovasti kyllä epäilen Huppan suomalaista valmistusta, kun missään ei heidän sivuillaan valmistusmaata mainita. Yleensä jos tuotteet Suomessa valmistetaan, valmistusmaa halutaan myös kertoa :)

   Poista
 25. Samettisydän Riihimäellä, suomalaista käsityötä. Aivan ihania kauniita lasten vaatteita, mitä ei muualta löydä. Kankaiden alkuperää en tiedä mutta suunnittelu ja toteutus on suomalaista.

  VastaaPoista
 26. Kiitos tuhannesti näistä loistavista listauksista!
  Itse ostin joulumarkiinoilta lapsille lämpöiset Paccas Oy:n nahkahanskat. Nettisivujen(kin) mukaan "kaikki tuotteemme valmistetaan Pohjanmaalla Suomessa". www.paccas.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä :) Paccas oli totta kai tiedossakin, mutta jostain syystä jäänyt pois listalta... No, nyt se on siellä. Kiitos vinkistä!

   Poista
 27. englacharlottashop.etsy.com myy lastenvaatteita arkeen sekä juhlaan. Kaikki on käsintehty suomessa

  VastaaPoista
 28. Sarah design lopettanut ��

  VastaaPoista
 29. Löytyykö kotimaista lasten talvihaalarien valmistajaa?... Jos joku tietäis en jaksa käydä kaikkia kuvastoja läpi, monissa lukee haalari mutta ei tarkoita toppahaalaria...

  VastaaPoista
 30. Pikkuriikkinen Ompelimo voisi lisätä listaan ��

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...