torstai 15. joulukuuta 2016

Esittelyssä suomalaista: Sievi GT 53 XL varsikenkä


Tästä alkaa uusi kirjoitusten sarja, jossa esittelen Suomessa valmistettuja tuotteita tai suomalaisia valmistajia. Esittelyyn voi valikoitua lukuisista erilaisista syistä ja voi minulle esiteltäviä tuotteita tai yrityksiä ehdottaakin. Ajattelin kuitenkin esitellä vain hyviä juttuja.


Esittelyssä ehkä maailman paras eräjalkine Sievi GT 53 XL
Ensimmäisen esittelyvuoron saa itseoikeutetusti Sievi GT 53 XL varsikengät. Mistäkö tämä oikeutus oikein tulee? No, kyseessä on vain yksinkertaisesti henkilökohtainen kaikkien aikojen suosikkini. Ostos, jonka tekemisestä taputan itseäni selkään edelleen lähes joka päivä. Niistä on siis erittäin hyvä aloittaa.

Yhteistä taivaltamme on jatkunut nyt noin kaksi ja puoli vuotta. Perheeseemme kuuluu suomenajokoira Armi, joten luonnossa tulee liikuttua melko paljon ja sieviläiset ovat tärkeimmät jalkineeni aina elokuun lopulta huhtikuulle. Ne ovat korvanneet totaalisesti kumisaappaat märillä keleillä, talvikengät kovilla pakkasilla ja lenkkitossut kävelylenkeillä. Suon ylitystäkään ei tarvitse miettiä hetkeäkään, kun vaan muistaa huolehtia, että housujen lahkeet tulevat kunnolla kenkien päälle.

Käyttötuntuma


Kenkä istuu jalkaan hyvin, mutta on sanottava, että se ei ole tehty aatelisen hienostuneelle kapealle jalalle. Jos jalkasi ovat kuitenkin kuten minulla ja monella muulla suomalaisella eli leveät ja korkeat niin sitten kengän pitäisi tuntua omalta heti ensikokeilulla. Vaikka kengät ovat täysin vedenpitävät (ainakin omani ovat olleet), hengittävät ne silti varsin hyvin Gote-Tex vuorensa ansiosta. Sukkavalinnoilla tietysti voi reagoida muuttuviin sääolosuhteisiin. Itse käytän plussakeleillä tavallista vähän paksumpaa urheilusukkaa ja pakkasen puolelle mentäessä vaihdan merinovillaiseen sukkaan. Kovemmilla pakkasilla laitan päällekkäin sitten molemmat. Kenkien XL-lesti antaa joustomahdollisuuksia pukeutumiseen, sillä varpaille on mukavasti tilaa, vaikka päällekkäin olisi useampikin sukka.

Sievin DUAL Comfort -pohjalliset ovat erittäin pätevät ja niiden päällä on mukava seistä vaikka koko päivä. Käyttömukavuutta ehkä eniten kuitenkin tuo memory foam -nilkkasuoja, joka mukautuu lämmön vaikutuksesta käyttäjän jalan muotoihin ja tekee kengästä hyvin nilkkaa tukevan tuntuen silti mukavan pehmeältä.Esittelyssä suomalaista
Sievi  GT 53 XL varsikenkä

Kengän hoito


Kaikki jalkineet tykkäävät siitä, että niistä pidetään hyvää huolta. Erityisesti nahkakenkien ominaisuudet säilyvät pidempään, kun niitä puhdistetaan ja käsitellään säännöllisesti. Itselläni on eteisessä tavallinen tiskirätti, jolla pyyhkäisen omat Sievini puhtaiksi ja kuiviksi aina, kun kengät ovat olleet vähänkin kovemmassa käytössä. Aina silloin tällöin suihkautan kenkien käsittelyyn tarkoitettua kyllästettä tai "plankkaan" kengät kiiltäviksi kenkävahalla. Varsinkin kenkieni kärjet ovat menettäneet hieman väriään tuhansista metsässä saamistaan kolhuista johtuen, mutta kun aina välillä viitsii vahata ne mustalla vahalla, ne ovat taas kuin uudet. Ja toisaalta kenkien ominaisuuksiin kolhut eivät ole vaikuttaneet, joten ei hätää.


Kenelle sopii?


Sievi GT 53 XL löytyy Sievin valikoimasta ammattijalkineiden puolelta. Varsinaisia turvakengän ominaisuuksia siinä ei ole ja hyvä niin. Työkenkänä sitä voi kuitenkin käyttää vallan mainiosti. Parhaimmillaan se on kenkänä, joka vedetään jalkaan monta kertaa päivässä ja seitsemänä päivänä viikossa, kun lähdetään metsästämään, koiran kanssa lenkille, retkeilemään, vaeltamaan tai töihin. Se ei ole välttämättä tarkoitettu niille, jotka haluavat näyttää trendikkäiltä sinä vuoden ainoana päivänä, kun on aika mennä ottamaan pakolliset selfiet kaupunkien katujen ulkopuolelle.

Kokoja Sievi GT 53 XL:ään löytyy väliltä 39-47 ja kun pudotetaan kengän nimestä loppu XL pois löytyvät vielä koot 35-38. Mitoitus on mielestäni varsin suurehko eli jos on tapana arpoa kahden koon väliltä, näissä kengissä valinta todennäköisesti osuu pienempään kokoon.


Valmistajan ilmoittamat ominaisuudet


Öljynkestävyys
Vettä hylkivä GORE TEX
Staattista sähköä poistava ESD jalkine
Koron jousto Flexstep
Pohjamateriaali Flexstep
Sievi DUAL Comfort -pohjallinen
XL-lesti
Memoryfoam-nilkkasuoja
CE merkitty, EN ISO 20347: O2 SRC FO

Tarkempaan valmistajan sivuilla olevaan ominaisuuslistaan pääsee tästä.

Hinta


Maksoin muistaakseni omista kengistäni aikanaan noin 160 euroa. Tällä hetkellä hintahaitari näyttäisi alkavan 185 eurosta. Mielestäni hinta ja laatu kohtaavat erinomaisesti.


Viettäkää hyviä hetkiä jalkojenne parhaiden kaverien kanssa!

Oliko tästä esittelystä sinulle apua? Heräsikö kysymyksiä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...