sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Mitä unemien tavoittelu vaatii?Mitä unelmien tavoittelu vaatii?

Aloitetaan tällä kertaa pienellä avautumisella. Olen ehtinyt olla jo elämän varrella monenlaisessa liemessä mukana, mutta koskaan en ole tehnyt töitä niin paljon kuin kahden viimeisen kuukauden aikana. Työpäivät (joita on viikossa seitsemän) ovat lähes järjestään venyneet yli 12 tuntisiksi ja asioiden pyörittely on aloitettu pään sisällä hyvissä ajoin aamuyöllä.

En tiedä onko kaikki tekemäni ollut täysin tehokasta tai järkevää, mutta kuitenkin touhussa on oltu. Eräs pitkän linjan yritysneuvoja opasti minua jokin aika sitten, että alkavalle yrittäjälle on olemassa seuraavanlainen kaava: 2 + 2 = 1/2. Tällä hän tarkoitti sitä, että kaikki vie kaksi kertaa enemmän aikaa, kun on suunniteltu, kustannukset ovat kaksinkertaiset arvioituihin nähden ja kuitenkin tulot jäävät puoleen budjetoidusta. Ainakin ajankäytön suhteen kaava vaikuttaisi pahasti liian optimistiselta.

Perhe on tässä rytäkässä ollut kovilla ja tietenkin siinä samassa omatkin silmäpussit ovat alkaneet venyä alaspäin. Ehkä pahin hetki oli pari viikkoa sitten, kun yhtenä iltana alas työhuoneesta kavuttuani minulle muistutettiin, että kahvakuula alkaisi kymmenen minuutin päästä. Katsoin tytärtäni, joka puolestaan katsoi minua anovasti: "ei kai se iskä taas heti lähde...". No, en lähtenyt, vaan painuimme yhdessä rakentamaan legoilla. Se oli oikea päätös.

No, se siitä. Monesta suunnasta on tullut myös apuja. Osittain jopa täysin yllättäen ja pyytämättä. Ehkä vielä tärkeämpää on, että ymmärsin viimein jokin aika sitten itse pyytää lisää apuvoimia kaupan sisällön tekemiseen. Ja näyttää siltä, että tuo pyyntö meni ilmeisen oikeaan osoitteeseen. Aikataulut täsmäsivät ja valmista alkoi syntyä.

Yhden unelman perässä juokseminen on siis aiheuttanut hirvittävän määrän työtä ja kuten olen ennenkin maininnut, unelmien tavoittelu vasta todella alkaa siitä, kun Maammekauppa on auki. Oikeastaan kaupan kehitystyökin alkaa vasta tosissaan sen aukeamisesta. Ajattelen näin, koska en usko, että Maammekaupan tärkein tehtävä on pelkästään kylmästi myydä mahdollisimman paljon tuotteita. Kyllä se on jotain ihan muuta. 

Taidamme muuten jo tietää päivämäärän, jolloin kauppa avataan. Maltatteko vielä hetken odottaa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...