sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Viehe on vedessä, on aika alkaa kelaamaan

Kalastajapoika


Kuten monet tässä blogissa aikaisemmin vierailleet ovat varmasti jo monta kertaa lukeneet, olemme perustamassa verkkokauppaa, jossa tullaan myymään pelkästään Suomessa valmistettuja tuotteita. Tämän tarinan seuraamiseksi tämän blogin aikanaan aloitin, joten itseltäni luvan saatuani jatkan taas asian kertaamista. 

Nyt on jo vähän aikaa huomannut, että päällä on selvästi hallitse... siis hallittu kaaos. Olen heitellyt verkkoja vesille moneen suuntaan ja yrittänyt löytää sopivia palasia omille paikoilleen tulevaan verkkokauppaamme. Koko ajan tapahtuu mielenkiintoisia asioita ja onneksi tulee myös vastaan mielenkiintoisia yhteistyöehdotuksia. H-hetken lähestyessä on kuitenkin myös vähitellen alettava hahmottamaan, mikä on oikeasti tärkeää ja olennaista, sillä joka suuntaan ei enää pysty repeämään samalla tavoin kuin silloin kun tavoitteet olivat vielä vähän kauempana.

Olen ollut yhteydessä monien todella mielenkiintoisten valmistajien kanssa ja onneksi monen kanssa olemme myös ilmaisseet yhteistuumin kiinnostuksemme yhteistyöhön. Ensimmäiset tilaukset lähtevät kaikella todennäköisyydellä ensi viikolla. Yksi asia, mikä nyt täytyy kuitenkin viimeistään ottaa tosissaan työlistalle, on asioiden loppuun saakka sopiminen aivan kaikkien niiden valmistajien kanssa, joiden kanssa ollaan päästy alkuun. Hirvittävintä olisi huomata lopulta juuri ennen kaupan avaamista vastaan tulevan paljon tilanteita, ettei tuotteita saadakaan hyllyyn.

Hyvin paljon se, että monien toimittajien kanssa ollaan vielä hieman puolitiessä, johtuu puhtaasti siitä, että omat prosessit ovat vielä olleet vähän vaiheessa. Nyt ne eivät kuitenkaan enää saa olla, vaan täytyy lähteä täydellä rähinällä eteenpäin. Tietysti on myös paljon asioita, jotka eivät ole näin suoraan omissa käsissä. Minun pitäisi myös pystyä vakuuttamaan valmistajia siitä, että meille on järkevää myydä ja kaupassamme kannattaa olla mukana. Monia myös kiinnostaa hyvin paljon se, keiden muiden tuotteita kaupassamme myydään. Paljon on tietysti kysymysmerkkejä ja loppujen lopuksi se on niin, että mitä hienomman ja kodikkaamman kodin pystymme Suomessa valmistetuille tuotteille rakentamaan sitä enemmän saamme sinne ajan myötä asukkaita.

Yksi hyvin konkreettinen ja tärkeä työvaihe, joka on parhaillaan menossa, on myyntiin otettavien tuotteiden valinta valmistajien laajoista valikoimista. Kun on täysin selvää, että näin alussa ei voida investoida valtaviin varastoihin, on osattava valita juuri oikeat tuotteet, jotta kokonaisuudesta tulee hyvä. Nyt oikeastaan vasta huomaa, miten suuri työ on tehdä tällaista periaatteessa yksinkertaista valintaa. Asioita pitää tietysti punnita hyvin monista eri näkökulmista ja lopulta luottaa jonkin verran myös omaan vaistoon.

Varsinaisen verkkokaupan rakennus alkaa nyt olla siinä tilanteessa, että monella rintamalla edetään samanaikaisesti. Siksi pitää pystyä varmistamaan, ettei synny tilanteita, joissa jollain osa-alueella joudutaan odottamaan jotain muuta ilman, että päästään tekemään mitään. Kaupan kanssa ei ole edetty vielä oikeastaan ollenkaan mikään tekninen asia edellä, vaan keskiössä ovat olleet aivan muut asiat. On pitänyt hahmotella mahdollisimman tarkkaan sitä kuuluisaa omaa juttua.

En missään nimessä halua, että kauppamme tulee olemaan vain yksi kauppa muiden joukossa, ainakaan pitkässä juoksussa. Haluan tarjota asiakkaille jotain erityistä. Haluan tarjota elämän makuisia tarinoita ja haluan nostaa suomalaisten tuotteiden valmistajat näiden tarinoiden keskiöön. Haluan myös olla itse vahvasti osa tarinaa, mutta vielä enemmän haluan, että asiakkaamme ovat osa sitä ja kertovat miten tarinan kuuluisi jatkua. 

Ai niin. Ja tietysti etsimme koko ajan lisää mielenkiintoisia Suomessa valmistettuja tuotteita kauppaamme. Jos siis sinulla on käsissäsi korkealaatuinen ja kiinnostava Suomessa valmistettu tuote, niin ole ihmeessä yhteydessä. Osoite mistä keskustelua lähdetään viemään eteenpäin on toimittajaksi@suosiva.fi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...