sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Ensin olivat Suosiva, kuokka ja JarkkoKun pari edellistä viikkoa meni hyvin vahvasti hallinnollisissa hommissa, oli tällä viikolla mahdollisuus ottaa kunnolla etäisyyttä kaikkeen ja vetää keuhkot täyteen Tunturi-Lapin puhdasta ilmaa. Samalla kun suksi liukui hitaan varmasti eteenpäin kauniita Lapin maastoja, liikkuivat paperit ja asiat eteenpäin myös arkisemmissa askareissa. Syntyi Suosiva Oy ja järjestyi rahoitus. Tarina pääsee siis kunnolla esiluvustaan eteenpäin. 

Mikä on Suosiva Oy ja miksi se perustettiin? Yrityshän ei perustamisensa jälkeen ole vielä oikeastaan mitään. Vasta suuri määrä työtä, naurua, itkua, hikeä, onnistumisia, virheitä, keskustelua, kohtaamisia, tarinoita ja valvottuja öitä luovat yritykselle sen identiteetin. Helppoa on kuitenkin kertoa miksi Suosiva Oy perustettiin. Se perustettiin, jotta ihmisille voitaisiin yrittää rakentaa paikka, josta voi löytää Suomessa valmistetut tuotteet yhdestä ja samasta paikasta. Se perustettiin, jotta saataisiin välillisesti luotua lisää työtä Suomeen. Se perustettiin, jotta voisin toteuttaa ja elää unelmaani omasta yrityksestä. Se perustettiin myös aivan puhtaasti itsekkäästä ja omahyväisestä halustani yrittää luoda kasvava ja menestyvä yritys.

Keitä ovat sitten ihmiset Suosiva Oy:n takana? Minuthan jo kaikki tunteekin. Ja jos ei tunne niin lunttaaminen on aina sallittua. Sen voi tehdä tästä (kukaan ei huomaa). Jos kuitenkin vielä lyhyesti jatkan esittelyä, niin minä olen se henkilö, jonka unelmien toteuttamista varten Suosiva Oy perustettiin. Toivottavasti Suosivasta tulee siis menestys ja toivottavasti Suosiva pystyy parantamaan Suomessa valmistettujen tuotteiden saatavuutta ja löydettävyyttä merkittävästi.

Olen siitä etuoikeutetussa asemassa, että sain houkuteltua Suosivan osakkaaksi herrasmiehen, joka vetää aina matalalla profiililla, mutta aina välillä vahinkoja sattuu hänellekin. Viimeksi näin kävi 20.3.2015, kun Laurin asiantuntemus meni vahingossa maapallon ja auringon väliin aiheuttaen osittaisen auringon pimennyksen. Suosivan hallitus se vasta mielenkiintoinen ajatushautomo onkin. Osakkaiden lisäksi hallituksessa istuu, seisoo ja toisinaan makaa aito filosofi ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän ei tosin ole tehnyt päivääkään oikeita töitä, vaan kuluttaa aikaansa omassa yrityksessään kirvesmiehen hommia tehden ja suuria ajatuksia ajatellen. Sopii siis erinomaisesti porukkaan.

Lapio on nyt siis isketty suohon. Ja suusta on jopa purkautunut ähkäisyn sekaiset puoliääneen lausutut sanat: "Ja to...os...ta se alkaa". Tämä suo on todella suuri pelloksi nostettavaksi, mutta toivottavasti mahdollisimman moni lähtee mukaan talkoisiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...