sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

The Shift -tapahtuman antiaTällä viikolla järjestettiin Turussa ja tarkemmin Turun linnan alueella The Shift festivaali, jonne pääsin osallistumaan Laitilan kaupungin siivellä. Hieno mahdollisuus tuoreelle yrittäjälle päästä näkemään, kuulemaan ja haistelemaan uusia juttuja. Kiitos siitä!  

Ajattelisin, että koko tapahtuman tärkein tavoite oli tarjota kävijöille mahdollisuus uusien kontaktien solmimiseen ja muilta oppimiseen. Tapahtumaan oli mahdollisuus sopia jo etukäteen kasvokkain tapahtuvia tapaamisia Brella sovelluksen avulla sekä ilmoittautua roundtable keskusteluihin ja workshoppeihin. Lisäksi tapahtumassa oli suuri määrä mielenkiintoisia puhujia, näytteilleasettajia sekä tietysti samanhenkisiä ihmisiä.

No, siinä lyhyt yleisesittely. Mitä tapahtuma tarjosi sitten minulle henkilökohtaisesti? Ensiksikin ruoka oli hyvää. Kiitos myös siitä. Toisekseen päässäni alkoi muhia aivan uusi idea siitä, mihin suuntaan liiketoimintaani voisi viedä. En osaa sanoa suoraan mistä tämä idea edes tuli, mutta muutama hyvä keskustelu auttoi laajentamaan omaa ajattelua hieman tähänastisten suunnitelmien ulkopuolelle. Antaa näiden ajatusten nyt kuitenkin vielä muhia rauhassa hetken. Nyt on tärkeintä saada ensin putiikki auki ja homma rokkaamaan!

Tiedän, että erittäin hyvin järjestettyä tapaamisten järjestämismahdollisuutta olisi pitänyt hyödyntää paljon tehokkaamminkin. Toisaalta nyt osaa ensi kerralla varautua näihin hyvissä ajoin, vaikka omien aikataulujen suhteen olisikin epävarmuuksia. Jos joku niin uusien ihmisten tapaaminen on aina mahdollisuus, joka kannattaa käyttää.

Välttämättä tällaisen tapahtumat järjestäjä ei ajattele asiaa ollenkaan meidän introverttien kannalta. Kuitenkin juuri meille, joille luontainen keskustelunaloitus väenpaljoudessa tuntuu ehdottomalta nounou-jutulta, tämä on itse asiassa kaikkein suurin apu. Itselleni ei ainakaan tuota enää siinä vaiheessa verkostoituminen ja yhteistyön suunnittelu ongelmia, kun ensimmäinen kontakti on saatu sovittua ja päästään keskustelemaan kasvokkain. 

Shiftissä näkemistäni puhujista ehdottomasti suurimman vaikutuksen teki Cecilia Tham, joka esiintyi otsikon THE POWER OF MAKERS alla. Se juttuhan ei useinkaan ole siinä, että mitä puhuja kertoo, vaan miten puhuja kertoo. Sarjayrittäjä Cecilia Tham oli aivan äärimmäisen innostunut asiastaan ja jotenkin se vaan uppoaa itseeni liian hyvin, kun nuorehko naispuhuja pudottelee sitä kuuluisaa F-sanaa innostuksissaan sopiviin paikkoihin. Pääviesti, jonka itse halusin Thamin kertomasta ottaa onkeeni oli: Lopettakaa työskentely, alkakaa tehdä! Vanha viisaushan on, että kun pelaat kiekkoa maalille niin hyviä asioita tapahtuu.

Yksi hyvin mielenkiintoinen ohjelmanumero, jota ennätin seuraamaan oli Boardroom Challenge, jossa yritysvaikuttajat Marina Vahtola, Torsti Tenhonen, Matti Capeland ja Matti Rihko laittoivat tiukille startup-yritys Doerz Co Oy:n perustajaa Tomi Virtasta. Ihan en ehtinyt kyseistä settiä seuraamaan loppuun saakka, mutta oli kyllä hyvin kiehtovaa seurata, miten erittäin sanavalmis (myös loistava esiintyjä) ja yritykseensä uskova Virtanen myi yritystään niin panelisteille kuin yleisöllekin. Tästä olisi varmasti paljon opittavaa.

Ehdottomasti muuten kannattaa tutustua tarkemminkin Doerz:iin. Yrityksen idea on siinä, että nykyään lomallaan matkustavat ihmiset haluavat tehdä asioita, joita eivät ole ennen kokeilleet sekä ennen kaikkea aidosti tutustua paikallisiin ihmisiin ja tapoihin. Doerz Co pyrkii yhdistämään ihmiset, jotka haluavat esitellä omaa kulttuuriaan sekä turistit, jotka haluavat kokea jotain uutta. Minkähän maalaisia turisteja erityisesti kiinnostaisi tulla ensi talvena seuraamaan jäniksen ja suomenajokoiran välistä hippaleikkiä?

Valitettavasti ehdin osallistua Shiftiin vain keskiviikkona, koska muiden aikataulujen kanssa alkaa olla aikamoinen paniikki päällä. Toisaalta keskiviikkona iski kunnolla kimppuun myös jo muutaman päivän muhinut flunssan alku. Onneksi siis päätin ajaa Turkuun jo ensimmäiseksi päiväksi heti Laitilassa aamukahdeksalta alkaneen palaverin jälkeen. Torstaina oli sitten hyvä pärskiä kotitoimistolla läppärin näyttöön. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...