sunnuntai 13. elokuuta 2017

Unelman elämisen onni ja haasteet

Unelman elämisen onni ja haasteet


Nyt ollaan yrittäjyys- ja unelman tavoitteluprojektini kanssa siirrytty jo sellaiseen vaiheeseen, että osittain elän sitä unelmaani joka päivä. Tiellä on tosin vielä myös monia hidasteita. Joudun tekemään päivittäin asioita, joita en osaa ja joista en oikein edes pidä. Toisaalta saan myös olla tekemässä todella mielenkiintoisia juttuja ja päättää täysin itse, mihin suuntaan haluan yritystäni lähteä viemään. 

Yksi suurimmista kasvun ja menestyksen tiellä olevista hidasteista on se, että olen yritykseni kanssa toistaiseksi vielä liian yksin. Tämä ongelma minun pitäisikin saada ratkaistua hyvin nopeasti. Omat resurssit ja osaaminen eivät vaan kerta kaikkiaan riitä toteuttamaan kaikkia niitä suuria suunnitelmia, joita minulla on. Tämän vuoksi pyrin koko ajan kartoittamaan, josko ympärilleni löytyisi ihmisiä, joilla olisi riittävästi samoja päämääriä ja ennen kaikkea sellaista osaamista, joka täydentäisi omaani. En nimittäin ole itsekään mikään aivan tumpelo. Monessa asiassa väitän olevani jopa suorastaan hyvä.

Toinen harmillinen Maammekaupan myynnin kasvua hidastava kylmä tosiasia on, että yksistään Suomessa on miljoonia ihmisiä, jotka eivät ole vielä kuulleetkaan kaupasta. Helposti tulee omien pienien mainoskampanjoiden tykkäämisiä seuratessa illuusio, että leviääpäs sana laajalle ihmisjoukolle. Ei se valitettavasti ole tainnut vielä sitä kuitenkaan tehdä. Huomioon pitää tietysti ottaa myös sellainen seikka, että pelkkä Maammekaupan nimen tietäminen ei riitä siihen, että se Suomessa valmistettu tavara löytäisi tietään asiakkaan ostoskoriin. Oikeanlaisen tunnettavuuden saaminen vaatii todella kovaa työtä ja ripauksen onnea. 

On muuten ihmeellinen asia, miten suuri voima painetulla medialla edelleen on. Tarkoitan siis esimerkiksi ihan oikeaa sanomalehteä. Kun kuva ja nimi (vaikka se olisi väärinkin) on vaikka vaan paikallislehdessä, saa se aikaan ihan eri painoarvoista julkisuutta, kuin joku sosiaalisen media mainos tai julkaisu. Yrityksestä tulee yhtäkkiä todellinen. Siitä tulee luotettava ja oikeasti olemassa oleva. Eli tiedoksi koko maamme lehdistölle: Maammekaupan kauppias on yötä päivää tavoitettavissa (pois lukien sunnuntaina 20.8 puolen päivän jälkeen). 

Yksi asia, josta olen viime aikoina nauttinut jopa yllättävän paljon, on se, että olen vihdoin päässyt elämässäni vaiheeseen, jossa kirjoittaminen kuuluu ihan työhöni. Tavoite on, että Maammekaupan blogiin ilmestyy uusi tarina, esittely tai muu kirjallinen tuotos ainakin kaksi kertaa viikossa. Hieman on ehkä vielä ollut kirjoittamisen kanssa hakemista, tai siltä se on ainakin tuntunut. Kirjoittaminen on kuitenkin asia, jossa haluaisin kehittyä oikeasti hyväksi. Siihen on vielä matkaa, mutta ainakin saan harjoitella niin paljon kuin itse haluan.

Olen tehnyt yritykseni suhteen monenlaisia suunnitelmia. Olen myös muuttanut niistä melkein kaikkia ja ennen kaikkea olen toteuttanut asioita täysin suunnitelmieni vastaisesti. On ollut tiettyjä asioita, joita olen muuttanut hetken mielijohteesta radikaalistikin.

Se on kuitenkin sellainen juttu, että kukaan ei tiedä, miten tässä projektissa tulee lopulta käymään. Olenkin monta kertaa sanonut, että Maammekauppa joko kasvaa ja menestyy tai sitten tehdään oikein komea konkurssi. No, se on sitä kuuluisaa vähän rankempaa huumoria. Itse uskon ennen kaikkea Maammekaupan arvoihinkin kirjoitettuun lauseeseen: Ole hyvä pelille, niin peli on hyvä sinulle. Ja kuten entinen presidenttimme Mauno Koivisto on sanonut: ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin”.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...