sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Tavallisista maailman parhaista äideistä

Äitienpäivä

On äitienpäivä. Yleensä äitienpäivänä löytyy hyvinkin valkovuokkoja poimittavaksi, mutta en tiedä miten on tänä vuonna asian laita. Se ei tietenkään estä meitä tapoihimme kangistuneitakaan muistamasta äitejä jollakin muulla tavalla. Aamupalasta on hyvä aloittaa ja jatkaa halauksin.

Tunnen monta erinomaista äitiä. Tunnen oman äitini. Tunnen oman tyttäreni äidin. Tämän lisäksi voisin nimetä helposti monta muutakin äitiä, joita parempia äitejä heidän lapsensa eivät voisi millään ihmetempullakaan saada.

Mitä itse olen tilanteita seurannut, olen tullut siihen lopputulokseen, että äidiksi ei synnytä, vaan äidiksi kasvetaan. Tuo kasvuprosessi on niin vahva, että siitä ei taida olla enää paluuta entiseen. Äitiys on jollakin tavalla täysin kokonaisvaltainen asia. Äidit ovat äitejä joka solullaan jokaisena vuorokauden tuntina niin pienille lapsille kuin meille vähän isommillekin. Me isät voimme luistella välillä vähän pelin ulkopuolellakin.

Aidompaa iloa on mahdotonta löytää kuin se kun äiti näkee lapsensa olevan onnellinen. Toisaalta uskoisin, että emme kukaan löydä koskaan sellaista ihmistä, joka pelkäisi, huolehtisi ja tuntisi surua meidän puolestamme yhtä paljon kuin oma äiti.

Äidiltä vaaditaan miljoonia eri ominaisuuksia ja mikä parasta, heillä taitaa yleensä olla nämä kaikki. Äidit jollakin tavalla hengittävät lastensa kautta, joten he pystyvät löytämään voimaa epätoivoisissakin tilanteissa ja ratkaisut mahdottomiinkin ongelmiin. Usein käy kuitenkin niin, että lapsen mukana tulee myös lapsen isä. Se voikin olla sitten haastavampi juttu jopa äidille. 

Kats
otaanpa ihan elävän elämän esimerkkien kautta millaisiin tilanteisiin äiti oikein voi lapsen ja isän (!) kanssa joutua:
  • Äiti tulee ovesta sisään ja löytää lapsen seisomassa alasti keittiön lattialta seurailemassa uteliaana isäänsä, joka yrittää epätoivon vimmalla puhdistaa pissaista mattoa sen jälkeen, kun iltatoimien tuoksinnassa on vaippa unohtunut pukea yöpuvun alle.
  • Äiti joutuu juoksemaan toisesta päästä taloa kuullessaan aikuisen miehen epätoivoisen avunhuudon. Lapsi on "räjäyttänyt" isälle liian suuren palan siivottavaksi...
  • Äiti on hoitanut lasta koko päivän ja kun isä saapuu töistänsä paikalle, alkaa äiti siivoamaan, ruokkimaan ja järjestämään ja kun isä saa yhden tehtävän, se jää joko tekemättä tai syntyy kauhea sotku (jonka äiti siivoaa).
  • Isän pukiessa lasta ulosmenoa varten varmistaa hän jokaisen vaatekappaleen kohdalla äidiltä vaatteen sopivuuden päivän säähän. Äiti joutuu tietysti vaihtamaan jokaisen.
  • Lapsi on oma itsensä, mikä saa äidin hymyilemään valloittavasti.
  • Isä on oma itsensä ja...
Varmaan 99 prosenttia äideistä tietää, miten olla maailman paras äiti juuri omalle lapselleen. Neuvojia on tietysti paljon, mutta harva heistä tietää asioita äitiä paremmin. Toivon siis, että jokainen äiti saisi tänään osakseen sitä arvostusta, joka hänelle kuuluu ja toivotan oikein hyvää äitienpäivää jokaiselle aivan tavalliselle maailman parhaalle äidille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...