sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Hyvät uutiset ei myy, jaetaan niitä silti!

Vuoden pimein aika alkaa olla juuri käsillä. Vähät lumet sulivat odotetusti muuttaen maiseman taas mustaksi. Monella samaan tahtiin mustaksi palautui myös oma mielenmaisema. Uutiset kirkuvat synkkiä uutisia ja niihin on helppoa samaistua. "Kyllähän minä tuonkin jo arvasin ja joku pitää saada vastuuseen". Ei jaksa. Mennään mieluummin positiivisen kautta. 


Valmet Automotive julkaisi viikolla rekrytoivansa ensi kesän loppuun mennessä yli tuhat uutta työntekijää monen moninaisiin tehtäviin. Samalla lähialueen kaupunkien johtajat ovat hykerrelleet paikallislehdissä, miten käsissä on positiivinen ongelma. Nyt pitäisi saada tarjottua alueelle muuttaville uusille asukkaille katto pään päälle ja hyvät kulkuyhteydet tuonne ehkä maailman laadukkaimmin tehtyjen autojen synnyinkotiin. Mikäs siinä, positiivisia ongelmia on helppo alkaa ratkoa hymyssä suin. Oikeita päätöksiä se silti vaatii. Let's go!

En ole niitä ihmisiä, jotka uskovat ensimmäisenä kaikki negatiiviset väitteet. Sillä voi tietysti joskus ajaa itsensä vaikeuksiin, mutta useimmiten kuitenkin näin on suurempi mahdollisuus törmätä johonkin hyvään. En uskonut sitäkään, kun joskus kauppakorkeakoulussa aloittaessani proffa valisti minulle ensimmäisessä ja myöskin ainoassa kahdenkeskisessä tapaamisessamme, että perinteinen teollisuus tulee häviämään Suomesta. Onneksi muutkin näin uskovat tieteen miehet ja johtajat taitavat olla jäämässä hyvin ansaitulle eläkkeelle ja tehostamisen (näivettämisen) sijaan on näkyvillä halua investoida jälleen. Tällä viikolla kerrottiin, että Kemijärven sellutehdashankkeelle rahoitus on varmistunut Kiinasta asti. Hyvä niin. Metsäteollisuudessa on meneillään monta jättihanketta samanaikaisesti ja nämä säteilevät paljon hyvää laajalle alueelle.

Tänä viikonloppuna järjestetään Tampereella Suomen kädentaidot-messut. Yli 700 näytteilleasettajaa ja aivan mieletön määrä suomalaista osaamista yhtä aikaa samassa paikassa. Aamulehti kertoo, että kahden ensimmäisen päivän aikana messuilla oli vieraillut jo yli 32 tuhatta kävijää. Mahtava tilaisuus saada uusia ideoita ja inspiroitua. Mahtava tilaisuus tutustua Suomessa valmistettuihin tuotteisiin ja niiden valmistajiin. Vielä tänään paikalle pääsevien kannattaa todellakin pitää kaikki aistinsa avoinna ja imeä innostusta itseensäkin näiltä kädentaitojen huippuammattilaisilta. 


Mitäs sanotte sitten siitä, että maailman suurin matkailulehti National Geographic Traveler valitsi tällä viikolla Suomen 21 parhaan matkailumaan joukkoon ensi vuodelle? Jo vähän aikaisemmin matkaoppaiden julkaisija Lonely Planet valitsi Suomen ensi vuoden kolmanneksi parhaaksi matkailukohteeksi. Tällaisilla huomioilla on yllättävän suuri vaikutus maamme kiinnostavuuteen maailmanlaajuisesti. Muutama vuosi sitten ecuadorilainen Cuencan kaupunkikin valittiin yhdeksi maailman hienoimmista matkailukohteista ja pian tämän jälkeen kaupunki täyttyi varakkaista yhdysvaltalaisista eläkeläisistä, jotka tulivat pysyvästi viettämään eläkepäiviään tähän kauniiseen vuoristokaupunkiin. En ole ennustamassa eläkeläisten joukkoryntäystä Suomeen, mutta valmiina kannattaa olla myymään, kun Suomen luonnosta ja pölhöistä tapahtumista lukeneet turistit tänne saapuvat. Mahdollisuudesta kannattaa ottaa koppi kunnolla kiinni eikä pudottaa palloa edes heittovaiheessa.

Olikohan tällä viikolla jotain huonoja uutisia? En ainakaan huomannut yhtään, joten joudutaan tyytymään tällä kertaa näihin. Ja hei! Vesi on taas virrannut moneen vähäisten sateiden vuoksi kuivanneeseen kaivoon ja aurinko ei häikäise työmatkalaisia. Elämme hienoa aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...